Una avaria deixa sense internet ni telèfon des de dijous el Catllar, la Riera i la Nou de Gaià

Telefònica no s'ha adreçat directament als ajuntaments per informar-los de les causes de l'incident, que complica el funcionament als comerços
El Catllar, la Riera de Gaià i la Nou de Gaià porten més de vuitanta hores sense connexió a internet ni telèfon | tarragonadigital
 

Una avaria a la xarxa de fibra òptica de Telefònica ha deixat sense connexió a Internet i sense telèfon des del dijous el Catllarla Riera de Gaià i la Nou de Gaià segons recull el Diari Més. La majoria dels veïns s'han vist afectats, sobretot a la Riera i la Nou, on hi ha més abonats a l'empresa, mentre que al Catllar el tall de subministrament no ha estat tan massiu. Tot i això, no només les cases s'han quedat incomunicades, ja que cal recordar els molts comerços a qui l'avaria els ha complicat la feina per no poder cobrar als seus clients amb targeta de crèdit.

Els tres municipis del Baix Gaià van quedar incomunicats el passat dijous, 30 de juliol al voltant de la una del migdia i no van recuperar la connexió telefònica i a Internet fins al cap de tres dies, el diumenge, cap a les dotze. Quan semblava que l'incident ja formava part del passat, la línia va tornar a fallar aquest dilluns, i a hores d'ara els tres municipis encara esperen per a recuperar la connectivitat. Són, en total, més d'una vuitantena d'hores acumulades d'incomunicació.

Telefònica no s'ha dirigit directament als ajuntaments

Per més inri, l'empresa no s'ha dirigit directament a cap dels consistoris per explicar-los la causa de la manca de subministrament. Tot i això, les autoritats de les tres localitats apunten que es tracta d'un repetidor espatllat, encara que existeixen dues versions més. Una fa referència a un presumpte robatori del cable que subministra la connexió, l'altra apunta a un possible trencament d'una canonada per culpa de les obres a la depuradora de Torredembarra. 

El cert, amb tot, és la manca de comunicació de Telefònica amb els ajuntaments dels tres pobles, a qui el dijous els deien que no hi havia cap incidència. Hores després, cap a la tarda, van admetre una ruptura massiva que van prometre solucionar durant el divendres. Això es va produir el diumenge al migdia. i quan no havien passat ni vint-i-quatre hores, el tall es va reproduir. Sobre aquest, ni els ajuntaments del Catllar ni la Riera de Gaià tenen cap explicació per part de l’empresa, ni saben quan s’allargarà.

L'Ajuntament de la Riera de Gaià s'ha dirigit directament a la Generalitat. | cedida

L'Ajuntament de la Riera ha fet una reclamació a la Generalitat

L’Ajuntament de la Riera de Gaià ha decidit enviar una reclamació a Telecomunicacions de la Generalitat, i no a Telefònica, per tal de donar a conèixer la situació viscuda aquest cap de setmana i que encara es perpetua el dia d’avui. A posteriori, s'espera que la queixa feta pel consistori a Telecomunicacions es transmeti a Telefònica.

"Torredembarra: El «deficient» servei de l'empresa de recollida de la brossa, al ple" "Atenció: Comencen treballs arqueològics en un dels jaciments més importants de TGN"