Baixen un 8% els delictes a Torredembarra en els darrers cinc anys

A la Junta Local de Seguretat s'han repassat les dades: els delictes han baixat un 3,5% el 2018
La reunió de la Junta Local de Seguretat s'ha celebrat aquest dijous, 22 de novembre, al migdia. | Gerard Recasens

 

Torredembarra ha celebrat aquest dijous, 22 de novembre, al migdia, la reunió ordinària de la Junta Local de Seguretat. La cita ha servit per repassar les dades policials registrades a la vila fins el passat 31 d'octubre de 2018. Un dels fets més destacables és la disminució dels delictes en un 3,46%, cosa que situa la baixada respecte al 2013, fa cinc anys, en el 8,25%. A la cita també s'hi ha aprovat el Pla Local de Seguretat de la vila fins al 2022.

 

Menys delictes, però també menys detencions a Torredembarra

Algunes de les dades policials que s'han comentat a la Junta Local de Seguretat d'aquest dijous són reveladores. Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, els fets delictius a Torredembarra s’han vist reduïts en un 3,46% en relació al 2017 i les dades acumulades des del 2013 assenyalen que la reducció se situa ja en el 8,25%.

 

L'altra cara de la moneda són les denúncies per incomplir l'ordenança de circulació imposades per la Policia Local, que augmenten un 47% i se situen en 3.452. A més, en els primers deu mesos de 2018 s'han registrat 127 accidents de trànsit (un 9,4% més) i s'han retirat 391 vehicles amb la grua (un 10% més que fa un any). En funcions de policia judicial, la Policia Local de Torredembarra ha practicat 35 detencions, un 35% menys que un any enrere.

 

La Torre ja té nou Pla Local de Seguretat

La reunió dels cossos policials també ha servit per aprovar el nou Pla Local de Seguretat de Torredembarra 2019-2022. El document estableix els grans objectius en aquest període en el camp de la seguretat policial a la vila, que són «millorar el sistema de seguretat, reduir els fets delinqüencials, reduir l’accidentalitat, protegir la ciutadania davant riscos naturals, fomentar la convivència i el civisme i garantir la seguretat urbanística i mediambiental».

 

Els participants a la Junta Local de Seguretat de Torredembarra

La Junta Local de Seguretat de Torredembarra l'ha presidit l'alcalde de la vila, Eduard Rovira; itambé ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Joan Carles de la Monja; la subdirectora general de coordinació de Policia de Catalunya, Begonya Curto; el regidor de Governació, José García, el sotsinspector cap de la Policia Local, Miguel Ángel Marchal, i altres comandaments de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional.