Detecten un nou brot de coronavirus amb tres positius al Baix Gaià

Es tracta de tres persones del mateix àmbit familiar veïnes de Torredembarra i Roda de Berà
Tres positius en coronavirus a Torredembarra i Roda de Berà | àngel ullate

Tres persones han donat positiu en coronavirus en les darreres hores a Roda de Berà i Torredembarra. Salut confirma així doncs un nou brot de Covid-19 al Baix Gaià, en el qual tres persones del mateix àmbit familiar han donat positiu en coronavirus. De moment, s'està fent el seguiment a una vintena de contactes dels contagiats, concretament a 21 persones.

El monitor del Casal d'Estiu de Roda de Berà dona positiu

L'Ajuntament de Roda de Berà informava, aquest diumenge 12 de juliol, que deu nens del Campus d'Estiu havien sigut aïllats preventivament després que es detectés un positiu en Covid-19 en l'entorn proper d'un monitor de lleure. El consistori ha confirmat en les darreres hores que el monitor també ha donat positiu en coronavirus, després de realitzar-li la prova PCR. De moment, però, el Departament de Salut encara no ha confirmat si el monitor és un dels tres positius detectats a Roda de Berà i Torredembarra.

D'aquesta manera, els deu nens hauran de romandre a casa en aïllament domiciliari durant 14 dies, així com els familiars del monitor i els seus contactes més estrets. És a dir, totes les persones amb qui hagi compartit espai durant més de 15 minuts a menys de 2 metres de distància. Tots els contactes propers ja han sigut avisats i se'ls farà un seguiment individualitzat.

Dos positius al Club Esplai Constantí

També aquest dimecres s'han fet públics dos casos positius a l'entorn del Club Esportiu Esplai de Constantí. Des de l'entitat ja han informat que els contactes propers als dos casos ja han sigut avisats. De moment, les instal·lacions no tancaran i es demana als socis que extremin les mesures de precaució i higiene, portant mascareta dins del recinte, utilitzant gel hidroalcohòlic i sobretot respectant la distància de seguretat entre les persones. A més, s'ha contractat un controlador d'accés que prendrà la temperatura a tothom qui entri al club.

"Bona noticia per a les famílies de Roda de Berà!" "Agenda: Comença el Festival Altacústic amb Ferran Palau, El Petit de Cal Eril i més!"