Torredembarra suspèn els actes multitudinaris del Carnaval i busca alternatives compatibles amb la Covid-19

La regidoria de Festes i l’Associació d’Amics del Carnaval creen una comissió de treball per buscar possibilitats segures contra el coronavirus
1.286 persones van participar l'any passat a la Gran Rua del dissabte | Anna F. - Aj. Torredembarra
 

Torredembarra també ha cancel·lat tots els actes multitudinaris del Carnaval 2021. La regidoria de Festes, l’Associació d’Amics del Carnaval i les colles participants en edicions anteriors han decidit, de manera unànime, no córrer riscos davant la situació de crisi sanitària actual.

En una reunió celebrada ahir dijous, 8 d'octubre, el regidor de Festes, Raúl García, va explicar que «els actes centrals del Carnaval torrenc aglutinen milers de persones, fet que fa impossible repetir la mateixa programació l’any vinent».

Posant les dades damunt la taula, l'any passat es van inscriure 1.286 persones a la Gran rua de dissabte1.457 a la Rua de diumenge, a banda de tot el públic que hi va assistir per gaudir de carrosses i comparses.

Alternatives segures

Malgrat tot, des de les diverses entitats organitzadores i protagonistes de Torredembarra, es treballa per poder adaptar la festivitat a les circumstàncies actuals. Per això, s'ha creat una comissió de treball entre la Regidoria de Festes i l’Associació d’Amics del Carnaval, precisament, per cercar fórmules que permetin celebrar actes de manera segura.

La comissió està oberta a tots els representants de les colles participants i des de l'Ajuntament es confia en trobar una solució, ja que aquestes comissions participatives ja han servit per organitzar el Festival de la Roca Foradada o la Festa Major de Santa Rosalia, amb activitats amb reserva prèvia i limitació d’aforament i alternatives telemàtiques, entre d'altres mesures.

El regidor de Festes Raúl García i l’Associació d’Amics del Carnaval fan una crida a les persones de les colles del Carnaval torrenc a prendre part en aquesta comissió de treball. Per a participar-hi, cal enviar un correu electrònic a festes@torredembarra.cat fins al 31 d’octubre de 2020.

"DEP: Consternació a Torredembarra per la mort del conegut empresari Txus Llatge" "Roda de Berà donarà ajuts a les empreses que contractin personal del municipi"