ÚLTIMA HORA

Nou ensurt al polígon Nord amb un incident a Carburos Metálicos

Torredembarra canvia des d'aquest dissabte els contenidors marrons

Els nous contenidors de matèria orgànica redueixen la seva mida
Torredembarra tindrà un nou servei de recollida de brossa en pocs dies, que arriba amb canvis notables. | TarragonaDigital.com

 

Aquest dissabte, dia 6 de juliol, comencen els canvis de contenidors de matèria orgànica a Torredembarra: és a dir, se substituiran els de color marró. La Regidoria de Sostenibilitat del consistori torrenc ha informat que el nou model farà que el contenidor marró canviï de mida, passant dels 2.200 litres de capacitat actual als 360 litres —suficients, segons l'Ajuntament, per al servei que han de donar i evitant ocupar més espai del necessari a la via pública. 

 

La reducció de l'espai que ocupen no és l'únic argument a favor del canvi, i és que en el nou model de contenidors es podran instal·lar, més endavant, sensors de control per identificar qui diposita la matèria orgànica i en quina quantitat. Quan aquest sistema es posi en marxa, es podrà aplicar una bonificació en la taxa, i pagarà menys qui més recicli. El canvi s'emmarca dins del nou contracte de recollida de residus, que va entrar en funcionament ara fa uns mesos.

 

També hi ha canvis en el sistema de recollida de la poda

En paral·lel al canvi de model dels contenidors marrons, aquest cap de setmana també s’iniciarà el canvi del servei de recollida de poda ciutadana amb el repartiment de noves saques, anomenades 'big bags', de major capacitat que les utilitzades fins ara, per facilitar la recollida de la poda a la ciutadania i s’informarà del canvi de dies de recollida.

 

Aquesta modificació respon a la sol·licitud de moltes persones usuàries d’aquest servei que havien arribat a la regidoria a través de les campanyes de conscienciació ciutadana realitzades fins al moment, segons ha informat el mateix consistori.