Carles Fuxet, candidat de Torredembarra en Comú a l'alcaldia

Ha estat l'únic militant de la nova formació torrenca a presentar els avals necessaris
Carles Fuxet serà el candidat de Torredembarra en Comú a l'alcaldia de la vila. | Gerard Recasens

 

Torredembarra en Comú ja ha escollit el seu candidat a l'alcaldia de la vila per a les eleccions municipals del proper 26 de maig. Es tracta de Carles Fuxet, que també és el coordinador de la formació, que tot just es va crear fa una setmana, quan també es va endegar el procés intern per triar el cap de llista per als comicis locals de 2019. 

 

Fins aquest passat dimecres, qualsevol militant de Torredembarra en Comú —que formen militants d'Iniciativa per Catalunya, Podem i Catalunya en Comú— podia presentar els avals per ser candidat a alcaldable. Si n'hi hagués hagut més d'un, les eleccions primàries s'haurien celebrat el 9 de gener de 2019, però finalment no serà necessari: Carles Fuxet ha estat l'únic militant que ha recollit les signatures suficients i ha quedat proclamat automàticament alcaldable aquest divendres, 21 de desembre.

 

Torredembarra en Comú, de formar-se a tenir alcaldable en tan sols nou dies

Fins fa escassos dies, era una incògnita si l'espai de l'esquerra verda presentaria finalment candidatura a les eleccions municipals a Torredembarra. El 2015, Albert Bonet va ser el cap de llista d'ICV, que es va presentar per primera vegada a les eleccions a la Torre. Ho va fer amb la independent Gemma Garcia en el número 2, amb Francesc Mercadé al tercer lloc de la llista i, justament, Carles Fuxet com a quart candidat.

 

Dimecres 12 de desembre, però, es va celebrar l'assemblea per fundar la confluència dels Comuns, ICV i Podem a la Torre, sota el nom de Torredembarra en Comú, i endegar el procés de selecció del seu cap de llista. Ara, aquest divendres, 21 de desembre, Carles Fuxet ha estat proclamat alcaldable de la formació. Cal recordar que als darrers comicis, ICV no va aconseguir representació a l'Ajuntament, en obtenir 216 vots, el 3,75% del total.

 

Torredembarra en Comú ja prepara la seva primera assemblea oberta

En els propers dies, Torredembarra en Comú té intenció de reunir-se amb totes les formacions polítiques de Torredembarra, amb o sense representació al consistori. El 15 de gener, celebraran la seva primera assemblea oberta a tothom: serà a les set del vespre a la sala de reunions del Casal Municipal.