El temporal d'aquest dimecres fa diversos estralls a Torredembarra

El pas soterrat del Viló i l'accés a la Torre pel carrer de la Riera de Gaià, tallats
Un dels accessos a Torredembarra, el del carrer de la Riera de Gaià, estarà tallat fins aquest dijous. | Cedida

El fort temporal que descarrega aquest dimecres, 4 de desembre, sobre les comarques de Tarragona, ja ha començat a deixar els primers estralls a municipis com ara Torredembarra. El vent fort i les pluges s'han intensificat aquest migdia i la situació s'ha d'allargar, 'a priori', fins la propera matinada i el matí de dijous.

Primers carrers tallats a Torredembarra

Pels volts de dos quarts de cinc de la tarda s'han confirmat els primers estralls del temporal a Torredembarra. D'una banda, un arbre ha caigut al mig de la calçada al carrer de la Riera de Gaià. Es tracta d'un dels accessos al municipi: és el carrer per on es pot accedir al barri de Sant Jordi i a la Zona Esportiva Municipal a través de la rotonda de la T-214 a l'alçada de l'aparcament del carrer de Mañé i Flaquer. La Policia Local de Torredembarra ha acordonat la zona per tal de tallar-la al trànsit i no s'espera que es pugui reobrir el carrer fins aquest dijous, 5 de desembre.

A banda, també està tallat el pas soterrat del Viló com és habitual sempre que es produeixen acumulacions d'aigua com la d'aquest dimecres. Es tracta del pas que discorre per sota de la línia de tren, entre el teatre-auditori de Torredembarra i els apartaments dels Pins, ja a la banda de mar. La Policia Local de la Torre també ha rebut l'avís d'un tendal en perill de caure al carrer de Tamarit, a Baix a Mar, però un cop al lloc dels fets, s'ha descartat que hi hagi perill per a la via pública.

Un temporal que s'ha d'allargar fins dijous al matí

La part més activa del temporal de pluja, vent i onatge serà entre aquest migdia i la mitjanit. Protecció Civil demana especial prudència, especialment a la costa, on hi ha onades que poden superar els 5 metres d'alçada. Els plans Ventcat i Inuncat estan activats en estat d'alerta des de dimarts. El fenomen de fortes pluges s'allargarà fins dijous al matí. A la façana litoral és on es poden produir de forma més intensa, sobretot a la costa de Barcelona i la costa Brava, però també a la zona nord de la Costa Daurada. L'Agència Catalana de l'Aigua alerta de possibles crescudes de rius i rieres al litoral.

"👏 LA TORRE: Baix a Mar també es bolca amb 'La Marató de TV3'" "📆 LA TORRE: Noves visites al far pel pont de la Puríssima"