Cs Torredembarra denunciarà a la Junta Electoral la pancarta dels presos de l'Ajuntament

El partit que lidera Toni Cruz ataca també el PSC per la seva «passivitat»

Ciutadans Torredembarra ha anunciat aquest dimarts, 19 de març, que denunciarà davant la Junta Electoral la presència a l'Ajuntament torrenc de la pancarta 'Llibertat presos polítics'. Després que tot just aquest migdia la pancarta fos resituada a la façana del consistori després d'uns dies d'absència en quedar malmesa pel vent, Ciutadans, el principal grup de l'oposició i la segona força política a l'Ajuntament de Torredembarra ha reaccionat ràpidament i amb contundència a través de les xarxes socials:

Ciutadans denunciarà la presència de la pancarta davant la Junta Electoral

La formació que a la Torre lidera Toni Cruz, doncs, ha anunciat que «actuarà en conseqüència davant de la Junta Electoral per procedir a la retirada de la pancarta». Per a Ciutadans, l'alcalde Rovira és protagonista d'una «deriva a alçar la pancarta separatista i partidista de l'Ajuntament» i també assenyalen «la passivitat del PSC».

Així doncs, Ciutadans ha decidit portar la qüestió a la Junta Electoral atès que ens trobem en període previ a diversos comicis: a l'abril, les eleccions generals; i al maig, les municipals i les europees.

La retirada de símbols independentistes dels edificis públics, de plena actualitat

Passa a Torredembarra el que ja fa uns dies que és notícia a escala catalana. Aquest mateix dimarts, 19 de març, el president del Govern, Quim Torra, i els consellers de l'executiu han anunciat que mantindran la pancarta i els llaços grocs de l'edifici del Palau de la Generalitat i dels departaments tot i el darrer ultimàtum de la Junta Electoral Central (JEC).

Així ho ha explicat la consellera de Presidència, Elsa Artadi, durant la roda de premsa d'aquest dimarts al migdia, posterior a la reunió del Consell Executiu. A més, el Govern seguirà les recomanacions del Síndic de Greuges, sobre aquesta decisió. Torra no ha donat ordre als alts càrrecs ni als funcionaris, i reiterarà en un nou document a la JEC com veu la situació, i informarà d'aquesta consulta al Síndic.

També et pot interessar