Ajuntament d'Altafulla.

La CUP es presentarà a les eleccions municipals del maig a Altafulla

La formació estarà liderada per Andrea Gaspar

Sense fer soroll fins fa escassos dies, Altafulla ha vist confirmada aquest dimecres, 28 de març, la vuitena llista electoral de cara a les eleccions municipals del proper 26 de maig. La CUP ha format un nucli de suport a la vila que concorrerà als comicis, tal com ha confirmat a BaixGaiàDiari.cat qui també en serà la seva alcaldable, Andrea Gaspar. Els anticapitalistes formaran, doncs,  llista pròpia i lluitaran per accedir a les tretze butaques de la sala de plens de la plaça del Pou.

De l'EINA a la candidatura pròpia

Fins ara, dins de la candidatura de l'EINA —segona força a l'Ajuntament d'Altafulla i primera de l'oposició— hi havia dos membres de la CUP:  Joan Garcia —que fins i tot havia estat anunciat, fa mesos, com a número 5 de la llista— i la mateixa Andrea Gaspar. Tots dos membres, però, s'han sentit «incòmodes» pel que fa al funcionament de la formació. «La nostra forma de funcionar no encaixa amb la d'un partit clàssic», explica Gaspar a aquest mitjà.

Va ser fa algunes setmanes, doncs, quan diverses persones vinculades al CDR d'Altafulla van acostar-se als dos membres de la CUP  i es va començar a formar un grup que ha acabat sent el nucli de suport de la CUP a Altafulla, l'embrió de la formació a la vila. En les seves primeres assemblees,  han decidit presentar candidatura a les pròximes eleccions municipals, una decisió que es va validar al consell nacional dels anticapitalistes del passat diumenge.

Gaspar i Gradillas encapçalen una llista molt feminista

Andrea Gaspar ocuparà el número 1 de la candidatura, mentre que la número 2 serà Maria Gradillas, en una llista electoral formada, en més de tres quartes parts, per dones i «on soc una simple vocal de la resta de la candidatura i no una líder», segons ha explicat Gaspar. El proper diumenge, 7 d'abril, la CUP d'Altafulla presentarà públicament la seva llista a la pineda de les piscines municipals, amb la presència de l'únic diputat que ha tingut mai la CUP al Parlament per Tarragona, Sergi Saladié.

La CUP se suma a les candidatures que presentaran Alternativa Altafulla, EINA, Junts per Altafulla, Ara Altafulla, el PSC, Ciutadans i, presumiblement, el PP.

També et pot interessar