GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Denuncien set pescadors furtius al pantà del Gaià

Els individus es trobaven pescant al torrent de Renau, una de les zones protegides del Tarragonès, considerada refugi de pesca
Els Agents Rurals han denunciat set pescadors furtius al pantà del Gaià | Cedida Agents Rurals

 

Aquest dilluns 22 d'octubre, una patrulla d'Agents Rurals del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, han denunciat set individus que es trobaven pescant il·legalment al Refugi de Pesca del torrent de Renau, un dels afluents del riu Gaià. Aquest Refugi de Pesca és una de les zones fluvials més protegides de la demarcació de Tarragona i queda totalment prohibit realitzar aquesta activitat a qualsevol Refugi del nostre país. Els agents han decomissat tots els estris de pesca dels individus, que s'enfronten a dures sancions econòmiques.

 

D'altra banda, des d'Agents Rurals han volgut recordar que la zona de la presa del riu Gaià, els seus afluents que hi desemboquen i diversos Refugis de Pesca, queda totalment prohibida la pesca recreativa i esportiva. Malgrat aquesta advertència, el riu Gaià sembla un reclam pels pescadors furtius i cada vegada més es produeixen actuacions del cos d'Agents Rurals. Les sancions econòmiques per la pesca furtiva en zones protegides poden arribar als 3.000 euros.

 

Els pescadors furtius es trobaven al torrent de Renau, un afluent del riu Gaià

Els Agents Rurals, en el marc de l'operació contra la pesca furtiva en aigües continentals, han denunciat set persones per estar pescant en un Refugi de Pesca. No han transcendit les dades de les persones denunciades, segons fonts dels Agents Rurals, els pescadors furtius es trobaven al torrent de Renau, un afluent del riu Gaià, i situat molt prop de la zona del pantà del mateix corrent.

 

 

La patrulla es va desplaçar fins al torrent, on s'hi van trobar set persones, de nacionalitat estrangera, pescant en el Refugi de Pesca. Els furtius estaven situats en diversos punts del torrent, per tal d'evitar ser vistos per les autoritats i tenir èxit amb les captures. Els Agents Rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, van decomissar tots els estris i equips que usaven els furtius, així com els animals capturats al torrent. S'enfronten a sancions econòmiques que podrien arribar als 3.000 euros.

 

Segona detenció al Gaià en menys de dues setmanes

Precisament fa dues setmanes, el passat 11 d'octubre, el cos d'Agents Rurals va denunciar un home que es trobava pescant a l'embassament del riu. L'home, a banda d'estar pescant furtivament en una zona protegida, havia plantat cinc canyes i en cadascuna d'aquestes excedia el nombre d'hams permès, ja que tenia més de vint hams per equipament pesquer. Els agents van decomissar a l'individu tot el material que estava emprant, a més de realitzar la pertinent denúncia.

 

Una imatge de tot el material que es va requisar a aquest home que feia pesca furtiva al pantà del Gaià. | Cedida Agents Rurals.

 

 

La zona fluvial del riu es tracta d'una zona protegida, on no es poden realitzar captures ni practicar la pesca. Per evitar aquest tipus de pràctiques abusives, el cos d'Agents Rurals, ha establert a la zona del riu Gaià i el seu pantà la prohibició de l'activitat de la pesca. Malgrat ser considerada una zona protegida, els pescadors furtius acodeixen a les aigües del Gaià per practicar aquestes activitats prohibides, que tenen un impacte negatiu en les aigües del nostre territori.