GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Torredembarra estrena dimarts la nova distribució d'escons a la sala de plens

Amb el nou mandat, també pertoca repartir l'espai dels plens municipals
La sala de plens de l'Ajuntament de Torredembarra acollirà aquest dimarts el ple de cartipàs. | Gerard Recasens

 

El nou mandat a Torredembarra es posarà en marxa, de totes totes, en el ple de cartipàs que tindrà lloc aquest dimarts, 9 de juliol, a partir de dos quarts de deu del matí. Passaran pel ple les regles del joc del nou mandat: convocatòries de plens, de comissions, delegacions de competències o retribucions, entre d'altres matèries.

 

Però la sessió, que és la primera després que el 15 de juny es fes el ple de constitució del nou consistori, també servirà per situar per primera vegada els disset regidors als seus escons corresponents. Fins ara, la sala de plens estava ocupada per vuit grups municipals, i ara es redueixen a quatre. Des del departament de Protocol de l'Ajuntament de Torredembarra, però, ja s'ha elaborat la nova distribució a la sala de plens, que es podrà veure dimarts.

 

On s'asseurà cada regidor en el nou mandat a l'Ajuntament de Torredembarra?

Una novetat de tall anecdòtic, però novetat al cap i a la fi, que expliquem a BaixGaiàDiari.cat:

 

La bancada presidencial de la sala de plens. | Gerard Recasens

 

La banda esquerra de la sala de plens, mirada des del públic. | Gerard Recasens

 

La bancada de la dreta del saló de plens, mirat des del públic. | Gerard Recasens

 

Només l'alcalde Rovira repetirà al lloc reservat, precisament, per al seu càrrec: el centre de la bancada presidencial del plenari (1). El flanquejaran, com és habitual, la primera tinenta d'alcalde, Núria Batet (2) i el segon, Josep Maria Guasch (3). Batet ja hi era el mandat passat, però canvia de costat (se situarà a l'esquerra de l'alcalde, mirant des del públic), en passar de segona a primera tinenta d'alcalde. Guasch va a la bancada principal per primer cop.

 

A l'esquerra, el govern i Magrinyà

La resta del govern serà a la bancada de l'esquerra, és a dir, a la segona imatge. Al banc de davant hi haurà el tercer tinent d'alcalde Raúl García (4) i la quarta tinenta, Maria Gual (5). El lloc 6 l'ocuparà la regidora Marina Riudeubas. Ja al darrere, s'asseuran la resta de regidors d'ERC: Joan Torras (7) al lloc que fins ara ocupava Jordi Solé; Margaret Rovira (8) al lloc de Lluís Suñé; i Guillem Pujol (9), on seia Clara Solivellas.

 

La cadira número 10, com al mandat anterior, serà per a l'oposició. Si els anteriors quatre anys l'ocupava Toni Sacristan (CUP), ara serà per a l'únic grup unipersonal que queda al plenari: s'hi asseurà Anna Magrinyà, de Junts per Catalunya.

 

La resta de l'oposició, a la bancada dreta

La bancada dreta, mirant des del públic, l'ocuparan els dos grups restants de l'oposició, i alhora els més nombrosos. A la fila de davant hi haurà tres regidors socialistes: Vale Pino al centre (12), amb María del Carmen Martín (11) a la seva dreta i José García (13) a l'esquerra. La quarta regidora del PSC, Angie Muñoz, ocuparà la cadira 14, al fons de la bancada de darrere i separada, doncs, dels seus companys de grup.

 

Finalment, Ciutadans anirà als escons que fins al juny ocupaven Joel Navas, Núria Gómez i Rosa Maria Guasch. Toni Cruz (17) ocuparà el de Guasch; Ramírez el de Núria Gómez (16) i el lloc 15 serà per a la nova regidora Noelia González.