Eduard Rovira reivindica una millor solució als problemes circulatoris de l'A-7 i l'AP-7

Foment no contempla suprimir la rotonda de Torredembarra i crear un nou accés a l'autopista, tal com reclamava el govern municipal
L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC) | ACN

 

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, s'ha mostrat força decebut en les declaracions posteriors a la reunió que ha mantingut amb la Delegació del Govern de la Generalitat i la Subdelegació del govern espanyol, el matí d'aquest dimarts 30 d'octubre. La trobada, feta a instàncies del govern municipal, ha debatut la solució als problemes circulatoris que es generen constantment a la rotonda d'entrada i sortida de l'AP-7 i l'A-7.

 

En la reunió, el govern de Torredembarra, representat per l'alcalde i pel regidor de Governació, José García, ha demanat la creació d'un accés directe i independent a l'autopista que no passi per la rotonda; una reivindicació que ja va defensar en la reunió prèvia que el 9 d'octubre va tenir amb representants dels Mossos d'Esquadra i del Govern de la Generalitat.

 

No es preveu un accés directe a l'AP-7

No obstant això, la resposta dels representants del govern espanyol ha estat negativa, ja que Foment no preveu la creació de cap punt d'accés alternatiu a l'AP-7 a curt termini. Un fet que ha provocat l'evident insatisfacció de Rovira, que ha demanat als representants de Carreteres del Ministeri de Foment que facin arribar a l'Ajuntament un resum dels estudis tècnics que justifiquin la solució que van adoptar respecte a la rotonda i per què consideren que aquesta és la més idònia per evitar les cues.

 

A més a més, l'alcalde ha volgut remarcar que en la mateixa reunió s'ha posat de manifest que les dades de sinistralitat no han variat malgrat les variacions fetes des dels responsables de les carreteres; unes variacions que encara han alentit més aquesta entrada i sortida del municipi.

 

Eduard Rovira reivindica una millor solució als problemes circulatoris de l'A-7 i l'AP-7 | Twitter / @felixaltafulla

 

Noves senyalitzacions i fi de la concessió

Tot i les mostres de frustració per la negativitat del govern espanyol a tirar endavant l'accés directe a l'autopista; Eduard Rovira sí que ha volgut valorar positivament l'anunciada intenció de l'Estat de no renovar la concessió d'aquest tram de l'autopista un cop finalitzi el 2021.

 

A parer dels representants de l'Estat, la fi d'aquesta concessió justificaria la no construcció de l'accés que reclama l'Ajuntament torrenc, i per a compensar-ho s'ha compromès a la instal·lació de noves senyalitzacions que avisin els conductors amb l'antelació suficient del tancament parcial de la rotonda.

 

Tot plegat, una trobada en què hi ha hagut bona sintonia, però que no ha desmarcat la voluntat de l'Ajuntament de Torredembarra de seguir reivindicant l'accés independent a l'AP-7.