altafulla

L'EINA i les regidores del PSC i ARA acorden «un govern republicà i de canvi» per Altafulla

Els republicans Jordi Molinera i Alba Muntadas compartiran l'alcaldia del municipi fins al 2023

Jordi Molinera i Alba Muntadas es convertiran el proper dissabte, 15 de juny, en els primers coalcaldes d'Altafulla. L'EINA ha fet bona la seva victòria a les urnes a les darreres eleccions municipals i ha tancat un acord de govern amb les regidores del PSC i ARA Altafulla que els garanteix la majoria absoluta. Els nous edils s'han compromès a articular «un govern republicà i de canvi» per als pròxims quatre anys a la localitat del Baix Gaià.

«Estem molt feliços de compartir aquest viatge amb la Inma Morales i la Natàlia Sanz», ha valorat Molinera en referència a les seves sòcies de govern del PSC i ARA, respectivament. Sanz s'ha mostrat satisfeta per haver rubricat «un pacte municipalista bo per Altafulla», mentre que la socialista Morales ha celebrat que «seguiré servint al poble, aquest cop sense uniforme», en referència a la seva tasca durant dècades com a policia local del municipi.

Els tres socis de govern d'Altafulla s'emplacen a teixir un Pla d'Acció Municipal «conjunt»

L'acord és de govern, i no es limita a la investidura de dissabte. Les tres formacions han establert com a pilars d'entesa la redacció d'un Pla d'Acció Municipal «conjunt» que prioritzi les polítiques socials i la participació ciutadana, la confiança entre els socis i l'exigència a tots els nous regidors de màxima implicació en les seves àrees respectives.

altafulla
L'EINA, el PSC i ARA Altafulla han presentat el pacte de govern per als pròxims quatre anys | Toni Cabanillas

 

Molinera i Muntadas han subratllat que tenen la intenció d'encapçalar «un canvi real en la manera de fer política» respecte al seu predecessor, Fèlix Alonso (AA). «També canviarem la manera de liderar, amb un model de coalcaldia que repartirà les competències per igual» entre els dos. Aquestes competències de coalcaldia engloben les carteres de serveis municipals, civisme i seguretat; i els permetrà representar per igual l'Ajuntament com a màxima autoritat.

El nou govern crea quatre noves regidories: Habitatge, Treball, Emprenedoria i Protecció Animal

El document pactat subratlla la natura municipalista de l'acord, molt per sobre de l'eix nacional, però també es refereix a la simbologia de pancartes i banderes. En aquest sentit, s'explicita que al balcó de l'Ajuntament onejaran només la senyera i la bandera d'Altafulla, i que el propi dissabte es penjarà la pancarta amb el lema 'Llibertat Presos Polítics' que el plenari va aprovar per majoria durant el mandat anterior.

A més de la novetat de la coalcaldia, cadascun dels nous regidors assumirà les àrees que li han estat encomanades durant els pròxims anys. És destacable que es crearan quatre regidories noves: Habitatge, Treball, Emprenedoria i Protecció Animal. Les quatre recauran en mans diferents, en aquesta ocasió.

L'alcalde d'Altafulla en funcions, Fèlix Alonso (AA), deixa la política local i no recollirà l'acta de regidor

La victòria contundent a les urnes de l'EINA el passat 26 de maig ha generat un contraefecte majúscul a l'altra cara de la moneda. Després de 8 anys a l'alcaldia i dues eleccions guanyades, Fèlix Alonso (Alternativa Altafulla) deixarà aquest dissabte de ser el batlle del municipi del Baix Gaià. Però no només deixarà l'alcaldia, ho deixarà tot: ja va anunciar abans del 26-M que, en cas de derrota, no recolliria l'acta de regidor i que fa una passa al costat per apartar-se de la política local. La mateixa nit electoral va confirmar que la seva decisió era ferma i que, per tant, en quatre dies tancarà la seva etapa política a l'Ajuntament d'Altafulla.

Alternativa Altafulla, ara sota el comandament de la fins ara número 2 Montse Castellarnau, liderarà l'oposició al Saló de Plens. També quedarà relegat a l'oposició la marca postconvergent Junts per Altafulla, hereva de l'antiga Convergència, després que les converses per formar govern amb l'EINA no hagin reeixit arran de múltiples topades i tensions entre els portaveus dels dos grups municipals. Amb la confirmació del pacte a tres entre EINA, PSC i ARA per governar, es dona el cas que la truita gira completament i el fins ara govern altafullenc (AA i PDECat) queda ara com la nova oposició.

Quines regidories assumirà cadascú en el nou govern d'Altafulla?

Tal com hem avançat, la Coalcaldia entre Jordi Molinera i Alba Muntadas (EINA) implicarà una gestió conjunta de les àrees de Serveis Municipals, Civisme i Seguretat.

Jordi Molinera (EINA) assumirà també Acció Social, Treball, Joventut i Participació Ciutadana.

Alba Muntadas (EINA) s'encarregarà, a més de la coalcaldia, d'Urbanisme i Obres Públiques, Medi Ambient i Polítiques de Gènere.

Dani Franquès (EINA) serà el nou regidor d'Hisenda i Transparència, Comunicació i Administració electrònica i general.

Gemma Maymó (EINA) assumirà les àrees de Cultura, Educació i Salut.

Àlex Cañas (EINA) serà el responsable d'Esports, Festes i Habitatge.

Inma Morales (PSC) gestionarà Via Pública i Mobilitat, Gent Gran i Protecció Animal

Natàlia Sanz (ARA) serà la nova regidora de Comerç, Turisme i Emprenedoria.

També et pot interessar