L''Espai FIC-CAT', una proposta de l'Ajuntament i el Festival per gaudir del cinema en català a Roda de Berà

L'antic port del Roc de Sant Gaietà acollirà les projeccions a peu de carrer, que es faran entre els mesos de juliol i agost
L'antic port del Roc de Sant Gaietà acollirà les projeccions | Wikimedia Commons
 

Quan falten d'aproximadament tres mesos per l'inici del Festival Internacional de Cinema en Català, l'Ajuntament de Roda de Berà, a través de les regidories de Cultura i Turisme i conjuntament amb l'organització del Festival, han impulsat la creació de l'Espai FIC-CAT. Es tracta d'un programa de sessions cinematogràfiques, en concret cinc, que s'oferiran sempre a les deu de la nit i en una mateixa ubicació, l'antic port del Roc de Sant Gaietà, entre els mesos de juliol i agost.

La programació de projeccions

La primera cita serà el divendres 17 de juliol, amb la projecció del llargmetratge ‘L’adopció’, treball de Daniela Fejerman que va obtenir el premi del Jurat a la Millor Direcció del FIC-CAT 2016. Una setmana més tard, el divendres 24 de juliol, l’antic port acollirà la projecció d'‘Estiu 1993’, llargmetratge dirigit per Carla Simón, premi del Jurat i premi Nova Crítica al millor llargmetratge del FIC-CAT 2017.

L'equip de 'Set raons per fugir' presentant la pel·lícula. | cedida
 

El divendres 31 de juliol es visionarà el llargmetratge de Sergi Portabella, ‘Jean François i el sentit de la vida’, que va obtenir el premi del Jurat a la Millor Localització al FIC-CAT 2018. La següent sessió serà el divendres 7 d’agost, amb ‘Set raons per fugir’, d’Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, treball que va formar part de la Selecció Oficial FIC-CAT 2019.

Finalment, s’ha programat una sessió de quatre curtmetratges, que tindrà lloc el divendres 14 d’agost. Es projectaran: ‘L’escarabat al final del carrer’, de Joan Vives; ‘Tàndem’, d’Alba Salmerón, ‘Suc de síndria’, d’Irene Moray; i ‘Mar’, de Fèlix Colomer. Les projeccions, a més a més, seran presentades per algun membre de l’equip tècnic o artístic de la pel·lícula. Fins al moment, han confirmat la seva presència els directors i directores Daniela Fejerman, Esteve Soler, Alba Salmerón, Fèlix Colomer i Laura Jou; la productora Valérie Delpierre; i l’actor Max Megías.

"Agenda: Tornen les visites guiades al far més alt de Catalunya!" "Torredembarra reforça el servei de recollida de residus davant l'arribada de turisme"