Eva Maria Giménez, alcaldable d'ERC a Roda de Berà

La candidata té 51 anys i liderarà els republicans per primer cop
Eva Maria Giménez serà la candidata d'ERC a Roda de Berà a les eleccions del proper mes de maig. | Cedida

 

ERC ja té candidata a l'alcaldia de Roda de Berà. Es tracta d'Eva Maria Giménez, de 51 anys, que ha estat escollida per encapçalar la llista dels republicans a les eleccions municipals del proper 26 de maig de 2019. Giménez serà, doncs, l'alcaldable de la formació republicana, que el 2015 no es va presentar a les eleccions i que, de fet, mai no ha tingut representació municipal a l'Ajuntament de Roda de Berà.

 

Eva Maria Giménez, resident a Roda de Berà des de fa 22 anys

Giménez va néixer a Barcelona ara fa 51 anys. D'aquests, ja en fa 22 que viu a Roda de Berà, després que durant vint anys fos la localitat on la seva família tenia la seva segona residència. Giménez va estudiar comerç i màrqueting i organització d'esdeveniments i durant els dos últims anys també s'ha format en programa en gestió i administració d'empreses i turisme de negoci, i gestió i motivació d'equips de treball.

 

En l'àmbit laboral, Giménez és empresària de turisme rural i de gestió d'equips de teleoperadors, i durant dos anys va dirigir el Diari de Roda. L'alcaldable republicana es considera «compromesa amb el municipi a través de comitès i executives d'associacions culturals, impulsant activitats socials i participatives»

 

ERC, un partit que mai no ha tingut representació a Roda de Berà

Tot i que Esquerra Republicana de Catalunya és una de les formacions històriques al país, el cert és que en els darrers quaranta anys, en l'etapa democràtica, mai no ha tingut representació municipal a l'Ajuntament de Roda de Berà. De fet, els republicans tan sols s'han presentat en una ocasió als comicis locals en aquesta vila. Va ser el 2011, quan precisament Eva Maria Giménez va ocupar el número 2 de la llista.

 

Llavors, Olga Vinuesa va ser l'alcaldable d'Esquerra, que va obtenir 107 vots, és a dir, el 3,86% dels sufragis, quedant-se sense obtenir cap regidor. Ha estat l'única experiència a Roda de Berà del partit, que el 2015 ja no va presentar candidatura. Fa tres anys, però, van refundar la secció local, amb el recentment traspassat Llorenç Miró al capdavant. Giménez ha estat la secretària d'organització d'ERC a Roda des de la tardor de 2015 i, des del setembre passat, n'és la presidenta local.