sala Lluís d'Icart de Torredembarra.

Torredembarra rememora la seva processó de Divendres Sant de 1968

L'exposició es podrà visitar fins el proper 22 d'abril

Torredembarra encara la Setmana Santa amb  una nova proposta en l’àmbit de la fotografia referent a aquesta tradició religiosa, però també al passat del municipi. Des d’aquesta mateixa setmana i  fins al proper Dilluns de Pasqua, dia 22 d’abril, es pot visitar a la Sala Lluís d'Icart, ubicada als baixos del Castell, la seu de l'Ajuntament, l’exposició '1968, una mirada fotogràfica de la Processó', obra de Josep Font i Carme Mas, veïns de Torredembarra.

Un dels primers reportatges fotogràfics de Josep Font i Carme Mas a Torredembarra

El mes de desembre de l’any 1967, Carme Mas i Josep Font es van establir a la Torre com a fotògrafs, concretament al número 4 del carrer d’Antoni Roig. La processó del Sant Enterrament de l’any 1968, l'objecte de l’exposició, es pot considerar un dels primers reportatges que van realitzar a la vila. La mostra consisteix en un conjunt d’unes 150 imatges provinents del fons fotogràfic de la família Font Mas, fruit d’aquell reportatge, un dels primers que van fer al municipi, i que  a més de retratar la Setmana Santa del moment, també permet veure les famílies torrenques d'aquella època.

La Confraria de la Creu – Armats, amb l'arribada de la Setmana Santa, ha promogut aquesta exposició, que ha comptat amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra, amb l’objectiu de posar en valor aquest patrimoni i acostar-lo als veïns i veïnes de Torredembarra.

L'horari de l'exposició

L’horari de visita de l’exposició, és  de dilluns a divendres, de deu del matí a dos quarts de nou del vespre, i s'hi accedeix a través del Pati del Castell. La mostra també es podrà visitar els dissabtes, d’onze del matí a dos quarts de dues del migdia i de cinc a vuit de la tarda, però en aquest cas caldrà accedir-hi per la porta del camí de l’Era.

També et pot interessar