Comença la Festa Major de Sant Bartomeu a Roda de Berà

Amb els actes previs completats, la festa s'allargarà des d'aquest dimecres fins el dilluns 26 d'agost
Roda de Berà celebra la Festa Major de Sant Bartomeu fins al 26 d'agost. | Josep

 

Després de gairebé una setmana d'actes que han servit de prèvia, Roda de Berà comença aquest mateix dimecres, 21 d'agost, l'esperada Festa Major de Sant Bartomeu. Durant sis dies, hi haurà festa i activitats per a tothom: des d'animació i activitats infantils, fins a molta música i concerts, passant per exhibicions de ball, el concurs de poesia, sardanes, campionats i activitats esportives i cultura popular.

 

  • En aquest enllaç podeu consultar tots els actes i activitats de la Festa Major de Sant Bartomeu de Roda de Berà 2019.

 

Un cap de setmana previ molt intens i participatiu

Aquest darrer cap de setmana ha estat ben intens a Roda de Berà, on, tot i encara no engegar la Festa Major, s'han celebrat un gran nombre d'actes previs que han tingut un èxit remarcable de participació. S'han dut a terme activitats tan interessants com el concert de Tokaji Quartet i el dels rumbers Dijous Paella, que va comptar amb un públic de gairebé 500 persones; i d'altres tan multitudinàries com la 3a cursa de Festa Major, on van participar 160 corredors, la Festa jove i l'Empalmada o la Holi Party.

 

Processó del Pa Beneït a la festa major de Roda de Berà 2017 | Josep

 

La Festa Major l'inaugura aquest matí de dimecres, 21 d'agost, un taller de reconeixement de plantes autòctones al Parc del Francaset, i continuarà amb la tradicional Festa dels Jubilats al migdia. A partir de dos quarts de deu de la nit, com és habitual en els darrers anys, la zona firal acollirà espectacles i concerts, en aquest cas una exhibició de balls i danses, una actuació de gimnàstica aeròbica i l'animació musical dels DJs. El dijous serà el torn del tobogan gegant d'aigua, la segona edició del Concurs de Poesia i el concert de La banda del Coche Rojo, que actuaran a les dotze de la nit a la zona firal.

 

El pregó inaugura el cap de setmana

La jornada de divendres 23 serà una de les més intenses: el toc de Vigília i la tronada encetaran el matí a les deu, i a la una del migdia arribarà el Pregó, que inaugurarà la Festa Major amb la presència de Pau Garriga, alumne de l’Institut Roda de Berà amb el millor expedient acadèmic del curs, Carla Camps, campiona de vela, i Remei Gavaldà, presidenta del Club Atlètic Roda de Berà. Immediatament després del pregó, els Falcons de Vilafranca oferiran una de les seves carismàtiques actuacions.

 

Al vespre, els versots i la tronada engegaran la festa per deixar pas al correfoc, i més tard, hi haurà un espectacle de música i ball flamenc i el concert de la Karaokes Band. El dissabte 24 d'agost, serà el dia amb més actes de la Festa Major. Les matinades i el toc de festa encetaran el dia de bon matí per deixar pas al Seguici del Pa Beneït, la missa solemne i la subhasta de la Coca del Goig. A la tarda, se celebrarà el Campionat de Petanca femení, la ballada de sardanes, el XVIII Trofeu Lluís Marco i el concert de l'orquestra Meravella. A la nit, arribaran el Gran ball de Festa Major i la Nits dels DJs 'Roda Sona'.

 

El Ball de Diables de Roda de Berà protagonitzant una encesa. | TarragonaDigital.com

 

El diumenge començarà amb inflables infantils i el campionat de bitlles, la Gran gimcana 'Humor amarillo' i el partit de futbol de veterans. A la nit, arribarà la música de la mà del Remember Music Show, el ball de l'Orquestra Charlotte i el concert de Zàping Catalonia. Finalment, el dilluns 26 d'agost, l'últim dia de Festa Major, el tancaran les havaneres, la xaranga, l'Orquestra Mediterrània i l'espectacle pirotècnic.