Sant Martí torna a apropar-se a l'agenda d'Altafulla

Altafulla, a punt per celebrar la Festa Major de Sant Martí 2018

Blaumut i l'obra 'Ruth i Mercè: Separades... i què?', els plats forts de la festa major d'enguany

El concert de Blaumut i la comèdia ‘Ruth i Mercè: Separades... i què?’ seran els principals atractius d’una Festa Major de Sant Martí d’Altafulla que arrencarà oficialment passat Tots Sants.  Entre el 2 i l’11 de novembre, la vila d’Altafulla s’omplirà d’una seixantena d’activitats per a tots els gustos i edats, elaborades i organitzades per diverses entitats del poble, conjuntament amb el consistori.

El pregó de l’altafullenc Fonxo Blanch serà el tret de sortida a deu dies de celebració, en una edició que, segons ha subratllat la regidora de Cultura, Montse Castellarnau, «convida a connectar-nos a la festa, convertint per uns dies Altafulla en un espai lúdic i festiu». Castellarnau, alhora, ha destacat el «fort pes» de les entitats en aquest Sant Martí 2018 i ha volgut felicitar, especialment, els Bastoners d’Altafulla, que enguany compleixen 15 anys; i els Castellers d’Altafulla, que en fan 45.

El pregó de Blanch, programat per al dia 2 de novembre a les set de la tarda, serà precedit pel tradicional esclat de Festa Major —protagonitzat pel Grup de Diables d’Altafulla, que encendran els coets— i el repic de campanes.

Altafulla entra de ple en la Fira de Sant Martí.
Altafulla entra de ple en la Fira de Sant Martí. | Cedida

 

El grup de folk, pop i cançó d’autor Blaumut portarà a Altafulla el seu tercer disc, ‘Equilibri’, el pròxim dissabte 10 de novembre. El concert, juntament amb la comèdia ‘Ruth i Mercè: Separades... i què’, seran els plats forts d’aquesta Festa Major de Sant Martí. L’obra, de les actrius Maite Carrera i Cristina Solà, es representarà el pròxim divendres 9 de novembre.

Diada castellera, cercavila,la Pujada del Pilar i la rua de Sant Martí

Durant les festes de Sant Martí també es podrà gaudir d’actes més tradicionals, com ara la diada Castellera de Sant Martí, el dia 4 de novembre, amb l’actuació dels Castellers d’Altafulla, dels Xiquets de Tarragona i dels Xiquets de Vilafranca. Els dies 4 i 11 de novembre també es faran els versots dels Diables Petits d’Altafulla i del Grup de Diables.

La tradicional cercavila serà el 10 de novembre, amb la presència dels Gegants i els Nans d’Altafulla, que seran acompanyats per la música de la Paula Segovia i Joan Belmonte, alumnes de l’Escola Municipal d’Altafulla. També hi participaran els Bastoners d’Altafulla, els Grallers d’Altafulla el grup Zizurko Trikitilariak, els Grallers de l’Escola de Música, els Castellers d’Altafulla i els Diables Petits d’Altafulla.

Finalment, el dia 11 els actes que clouran la festa major serà la Pujada del Pilar per les Escales i la rua de Sant Martí, que començarà a la cruïlla entre el carrer de Mossèn Miquel Amorós i Corraló de l’Espinac i es desplaçarà fins a la plaça del Pou.. En la rua es farà la representació de la llegenda de Sant Martí, narrada per Joana Badia, i també es podrà degustar el pastís de la capa de Sant Martí. Tots els nens i nenes del poble acompanyaran Sant Martí amb el fanalet, que anirà a sobre d’un cavall. Sant Martí anirà costejat pels alumnes de vent i percussió de l’Escola Municipal d’Altafulla.