GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Altafulla celebra diumenge la 38a Festa de l'Olla

Els tiquets es posen a la venda aquest dimecres, 13 de març
La tradicional Festa de l'Olla, d'Altafulla, aplega desenes de persones al parc del Comunidor. | BaixGaiàDiari.cat.

 

Arriba una de les cites més tradicionals que, a escala de gastronomia, se celebra cada any a Altafulla. La 38a edició de la Festa de l’Olla tindrà lloc aquest diumenge, dia 17 de març, i com és tradicional, es farà al Parc del Comunidor. La celebració compartirà la jornada amb el Dia de l’Arbre, tal i com ja s’ha celebrat en les últimes edicions. Així doncs, el Parc del Comunidor es convertirà a partir de les dues del migdia en un autèntic bullici de gent per tastar l’Olla d’Altafulla, on des de la regidoria de Festes es preveu que es reparteixin unes 250 racions d’aquest plat típic altafullenc, com s’ha produït en les passades edicions.

 

L'Olla, el plat típic d'Altafulla, a càrrec de la Brigada Municipal i l’Ateneu Cultural de Dones

L’elaboració d’aquest àpat anirà a càrrec de la Brigada Municipal de l'Ajuntament d'Altafulla i l’Ateneu Cultural de Dones. L’Olla altafullenca està feta a partir de cigrons, patates, conill, pollastre i costella de porc. La seva particularitat és el valor afegit d'un tipus de salsa de romesco que només coneixen els que la cuinen: és el gran secret gastronòmic de la localitat.

 

Qui la vulgui tastar a la festa d'aquest diumenge, ho té ben fàcil: els tiquets es posaran a la venda aquest dimecres, 13 de març, a un preu de quatre euros, a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, al Forn Martí i a l’Estanc Pijuan. Caldrà, això sí, que els assistents portin plats, gots i coberts.

 

La jornada de diumenge s’iniciarà a les deu del matí a l’Era del Castell amb una bicicletada popular a càrrec de la Penya Ciclista d’Altafulla, que acabarà amb una plantada d’arbres al Parc de Clot de Torrell, a la cantonada amb el carrer del Marquès de Tamarit, i un refrigeri per commemorar el Dia de l’Arbre. L’acte comptarà amb la col·laboració de l’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla.

 

També et pot interessar