INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Salomó celebra aquest dissabte el seu segon festival de jazz

El poble també obrirà dissabte l'històric edifici renaixentista Cal Cadernal on es podrà visitar l'exposició fotogràfica 'Patrimoni Oblidat. Memòria Literària'
Una imatge del Festival de Jazz de Salomó, en la seva primera edició. | TarragonaDigital.com

 

Dir adéu a l'estiu amb un cap de setmana farcit d'esdeveniments culturals gratuïts per a tots els públics. Aquesta és la proposta del cap de setmana a la petita localitat de Salomó. Les cançons més mítiques de Frank Sinatra, Aretha Franklin, Bebo Valdés o Miles Davis sonaran aquest dissabte dia 14 a l'escenari de la plaça de l'església de Salomó, de la mà de músics professionals i artistes convidats d'arreu de Catalunya.

 

S'oferiran un total de tres concerts, totalment gratuïts, de Gospel, Jazz i Blues durant la tarda i la nit. «Seran sobretot cançons dels anys 50 i 60 que la gent reconeixerà de les pel·lícules musicals o de les bandes sonores», explica David Rovira, un dels organitzadors del II Festival de Jazz de Salomó.

 

«Que la música negra es conegui més i tothom la gaudeixi»

El primer dels concerts arrencarà a les 18.00 hores de la mà de la coral de Barcelona La Sedeta Gospel Singers. En acabar, prendran el relleu els músics i les cantants del primer concert de Jazz i Jam' Sesions. «A la pista de ball hi són convidats tots els balladors de Swing Dance que ho desitgin», assegura l'organitzador, qui apunta que la intenció del festival és «que la música negra es conegui més i que tothom la gaudeixi».

 

A les 21.30 hores s'oferirà un sopar popular amb fideuejat per a tot aquell que vulgui, a un preu de 15 euros el menú complet. La música tornarà a aquest icònic punt de la localitat a les 23.00 hores amb el segon concert de Jazz que oferiran onze músics i cantants.

 

Fer memòria d'espais oblidats mitjançant la fotografia i la literatura

A més del festival de música, el visitant també podrà accedir de franc, al llarg de tota la tarda de dissabte, a l'edifici d'estil renaixentista Cal Cadernal de Salomó, on aquest divendres s'inaugura l'exposició 'Patrimoni Oblidat. Memòria Literària' de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner.

 

La mostra és una retrospectiva fotogràfica d'elements patrimonials, des de paisatges naturals, urbans i agraris a monuments i pobles que amb el pas dels segles han estat abandonats, i no sempre recuperats. Van ser font d'inspiració literària i van esdevenir objecte d'atenció en forma de descripcions per part d'escriptors coneguts que els van saber plasmar en les seves obres.

 

«No us deixeu perdre l'oportunitat de visitar aquesta mostra que ens acosta a l'evolució del nostre patrimoni natural, arquitectònic, arqueològic i monumental mitjançant la combinació de la imatge fotogràfica i la literatura», apunta l'historiador i alhora alcalde de Salomó, Antoni Virgili.

 

Una singular gimcana amb vehicles clàssics

Com a colofó final, la localitat acollirà diumenge dia 15 una trobada de vehicles clàssics molt peculiar: els conductors participaran amb els seus cotxes d'una divertida gimcana per diferents carrers de Salomó, a partir de les 10.30 hores del matí. «Totes les proves les hauran de fer des del cotxe. Els visitants podran veure'ls, per exemple, tirant les bitlles catalanes des de dins del vehicle», apunta un dels organitzadors de Salomó Clàssics, Eudald Peris.

Més notícies de la categoria Baix Gaià