El FIC-CAT de Roda de Berà homenatjarà Televisió de Catalunya

L'acte es farà dissabte, 8 de juny, a les deu de la nit
L'edició del FIC-CAT per a aquest 2019 comptarà amb un homenatge a Televisió de Catalunya. | TV3

 

La dotzena edició del Festival Internacional de Cinema en Catalàel FIC-CAT, que se celebrarà del 8 al 15 de juny a Roda de Berà arriba amb moltes novetats. L'organització del festival cinematogràfic rodenc ha decidit retre un homenatge a Televisió de Catalunya (TVC) pel fet de ser «un model de televisió pública de qualitat amb una programació generalista per a tots els públics». També en destaca el fet que fa «una ferma aposta per la producció pròpia i el desenvolupament de la cultura i la llengua catalanes».

El FIC-CAT lloa la tasca de TV3

«Actualment, TV3 és la cadena més vista a Catalunya, liderant l’audiència sis anys consecutius —des del 1997 fins el 2003— i ininterrompudament des del 2009», exposen des del FIC-CAT en un comunicat on, a més, fan especial èmfasi en la tasca dels departaments de Ficció i cinema i Documentals, que «impulsen la producció de llargmetratges, documentals, pel·lícules per a televisió, sèries i mini sèries de ficció de tots els gèneres i formats».

L’acte d'homenatge a la televisió pública de Catalunya tindrà lloc el dissabte 8 de juny a les deu de la nit, al Teatre del Casino Municipal, just abans de l’estrena de la producció ‘Barcelona 1714’, i comptarà amb la presència de Vicent Sanchis, el director de TV3, i altres membres de la CCMA.

Des del FIC-CAT justifiquen el guardó «pel fet de ser un model de televisió pública, pel seu compromís amb la llengua, per la promoció i la difusió que fa de la cultura, l’educació, la creació, la innovació i el foment del teixit industrial audiovisual, pel suport implícit que dona a les produccions i al cinema català i en català, i per la col·laboració que manté amb el FIC-CAT des dels inicis —permetent al Festival estrenar interessants produccions any rere any».

També et pot interessar

"LA TORRE: Descobreixen una plantació de droga per les queixes dels pares d'una escola" "POLÈMICA: Un candidat, exclòs del debat de les eleccions a Torredembarra"