Pla general dels terrenys on s'ubicarà la futura comissaria dels Mossos a Torredembarra

La futura comissaria dels Mossos a Torredembarra serà una realitat a principis de 2022

La Junta Local de Seguretat del municipi s'ha hagut de fer de manera telemàtica

Les obres de la futura comissaria dels Mossos d'Esquadra a Torredembarra hauran de començar durant el segon semestre de l'any 2021 i l'edifici haurà d'entrar en funcionament durant els primers tres mesos de 2022. Ho ha anunciat aquest dilluns el director general del cos, Pere Ferrer, dins el marc de la Junta Local de Seguretat torrenca que s'ha hagut de celebrar de forma telemàtica durant el matí.

Ferrer ha detallat que la Generalitat es troba en aquests moments preparant els tràmits de licitació de les obres, una de les més anunciades i esperades al Baix Gaià des de fa llargs anys, i ha matisat que encara no s'ha resolt la fórmula de conveni a través de la qual l'Ajuntament de la Torre haurà de cedir els terrenys edificables a la Generalitat per aixecar la comissaria.

Els treballs de construcció de la comissaria dels Mossos a Torredembarra apunten a finals de 2021

La gran absència de la taula ha estat la del conseller d'Interior, Miquel Buch, qui tot i que en un principi s'havia anunciat que es desplaçaria a Torredembarra, finalment no hi ha pogut assistir en haver d'atendre «altres compromisos en la gestió de la pandèmia de la Covid-19».

La junta ha fet una radiografia de la situació policial al municipi, on han descatat un descens de l'11% dels fets delictius en el darrer any, especialment en els delictes relacionats amb el patrimoni. Per contra, els delictes contra la seguretat viària o la salut pública semblen manifestar-se, discretament, a l'alça.

Menys fets delictius que al 2019, però més accidents de trànsit

També s'ha posat sobre la taula l'augment en un 17% dels accidents de trànsit al municipi, amb 145 casos durant el 2019, si bé les denúncies relacionades amb la carretera han baixat en un 2%. La trobada també ha posat de manifest els prop de 1.500 serveis realitzats en el marc de la pandèmia, i un increment de més del 40% de les actuacions policials relacionades directament amb l'impacte de la Covid-19.

Imatge de la Junta Local de Seguretat telemètica a Torredembarra
La Junta Local de Seguretat de Torredembarra ha hagut de ser telemàtica | Cedida

Els 'okupes' o la marihuana com a «problemes generalitzats» fora de Torredembarra

En un altre ordre de prioritats, també s'ha volgut abordar la preocupació per les problemàtiques d'ocupacions de domicilis, de plantacions de marihuana i dels aldarulls d'ordre públic de les darreres setmanes. Els Mossos han insistit que aquests debats «formen part de les seves prioritats operatives», si bé s'ha descartat diferenciar Torredembarra d'altres maneres d'actuar donat que «és un problema generalitzat» arreu del país.

La Junta Local de Seguretat de Torredembarra també ha recuperat el consens entre la Policia Local torrenca, la d'Altafulla i la de Creixell per reforçar la seva col·laboració «i optimitzar els recursos humans i materials» dels tres cossos «per donar resposta a urgències o emergències greus» de forma coordinada, si bé els detalls de l'acord encara són oberts i caldrà el vistiplau definitiu d'Interior per ratificar-los.


Comentaris