GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Set joves de Roda recullen 200 quilos de menjar en un Gran Recapte propi

Van organitzar una 'competició' entre les diverses classes de l'institut de la localitat
Una imatge del grup d'alumnes i de professorat que han organitzat el Gran Recapte al centre rodenc, amb la regidora Teresa Ferré. | Cedida

 

Una iniciativa molt original i solidària, sorgida a Roda de Berà, ha aconseguit recaptar fins a 200 quilos d'aliments per a les persones més necessitades. Set alumnes de l'institut d'aquesta localitat del Baix Gaià van idear una «competició» entre les diverses classes del centre per aconseguir recollir la màxima quantitat possible d'aliments en el marc de la iniciativa que, a escala de tot Catalunya, es fa durant el Gran Recapte dels Aliments.

 

El resultat, doncs, ha estat d'allò més satisfactori: un total de 200 quilos de menjar que contribuiran a combatre la fam entre les persones que viuen en nivells de pobresa al nostre país.

 

Un Gran Recapte particular, la idea de set joves de Roda de Berà

La idea de tot plegat va ser, doncs, de set joves del centre rodenc. La Regina, l’Unai, el Xavi, el Tomás, el Cristian, el Juan i la Laura, tots ells alumnes de l’Institut Roda de Berà, van proposar muntar un gran recapte dins del mateix centre escolar. La resposta va ser positiva i van comptar amb l'ajut del coordinador, Josep Maria Fortuny, i de la professora Estela Simó, a banda de la implicació de la resta del claustre i de l'alumnat del centre.

 

La metodologia per incentivar la participació va ser curiosa. Més enllà de fer un gran recapte, van muntar un concurs en què cada aliment o producte valia un nombre determinat de punts en funció de la seva necessitat. Guanyava la classe que aconseguia més punts. Així, per exemple, entregar un pot de cigrons valia un punt; l’escuma d’afaitar, dos punts; i els bolquers, els purès infantils o el xampú tenien un valor màxim de tres punts. Finalment, les classes de 1r d'ESO A i 3r d'ESO C van ser les vencedores.

 

L'Institut de Roda de Berà recapta fins a 200 quilos d'aliments

Així doncs, finalment, el conjunt de les classes va recaptar 200 quilos d'aliments i productes d'higiene. Aquest dijous, 13 de desembre, la regidora d'Acció Social de l'Ajuntament de Roda de Berà, Teresa Ferré, va felicitar personalment els alumnes ideòlegs, i en especial els delegats de les classes guanyadores, Judith Muñiz, de 1r A, i Claudia Sánchez i Álex García, de 3r C, i amb els seus tutors, Joan Roig i Magda Juan. Els 200 quilos de productes han estat donats al Punt de Distribució d’Aliments de Roda de Berà.