Torredembarra adjudicarà horts ecològics a entitats del tercer sector

Així ho va anunciar en una reunió el regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra, Joan Torras (ERC)
Imatge d'arxiu de la visita d'un grup de persones a la zona d'horts ecològics de Cal Dània de Torredembarra. | TarragonaDigital

L'Ajuntament de Torredembarra adjudicarà diversos horts de l'espai de Cal Dània a entitats del tercer sector, és a dir, que treballen per al benefici de persones en risc d'exclusió social. La Regidoria de Sostenibilitat del consistori torrenc, d'acord amb la Regidoria d'Acció Social, té previst modificar durant l’any vinent el reglament dels horts ecològics de Cal Dània per poder adjudicar-ne a entitats que treballin amb persones en risc d’exclusió social.

Una desena d'horts, destinats a entitats del tercer sector

Això és el que va explicar aquest dimarts, 17 de desembre, el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, en la reunió anual amb usuaris dels horts ecològics per a persones jubilades. Actualment, l’Ajuntament disposa de 57 horts, 47 dels quals per a persones jubilades i 10 per a ús social.

Torras va explicar que fins ara no s’ha procedit a adjudicar aquests horts reservats per a ús social perquè l’adjudicació a persones concretes feia difícil establir des de l’Ajuntament els criteris socials exigits. En canvi, a través d’entitats especialitzades serà més senzilla i efectiva l’adjudicació. Pel que fa als 47 horts destinats a persones jubilades, actualment 2 estan fora d'ús per manca d'il·luminació tot l'any i dels 45 restants s'han produït 9 baixes, 5 de les quals estan en fase de tramitació.

La reunió va tractar les principals queixes i necessitats dels usuaris de Cal Dània

En la reunió anual, es van tractar altres temes com el consum excessiu d'aigua per part d'algunes persones usuàries en moments puntuals i també del nou sistema de gestió de poda que, a partir de l'any vinent, serà a través d'autocompostadors. Les persones usuàries van demanar un espai per poder posar els motocultors de més grandària i van suggerir mètodes de control del consum d'aigua a través de programadors subvencionats per l'Ajuntament. El regidor de Sostenible es va comprometre a valorar-ho.

"👉 L'únic regidor del PP a la Pobla de Montornès deixa el partit" "🔴 L'alcalde de Creixell, substitut d'Anna Magrinyà al Consell Comarcal"