L'Altacústic 2020 sona amb força i exhaureix totes les entrades del festival el primer dia

Judit Nedderman omple la plaça de l'Església d'Altafulla | La Covid-19 condiciona, però no frena els concerts
L'Altacústic ha exhaurit entrades en l'estrena del festival 2020 | Ajuntament d'Altafulla

El festival de música Altacústic torna a sonar amb ganes al cor de la Vila Closa d'Altafulla. En una edició atípica marcada per les limitacions d'aforament i la incertesa de la Covid-19, l'esdeveniment s'ha mantingut al calendari i la plaça de l'Església ja ha acollit am èxit els dos primers dels vuit concerts programats que viurà fins al vespre de diumenge.

Judit Nedderman i Roger Benet han obert foc en una edició molt menys massiva que en altres anys per raó de força major, i on només es permet l'entrada a les actuacions a aquells qui vinguin amb l'entrada prèviament adquirida. Les restriccions han accelerat les reserves on-line fins a punt d'exhaurir-les totes en el primer dia, de manera que l'organització ja ha avisat que, per als pròxims concerts previstos, no es vendrà cap tiquet a guixeta.

L'Altacústic 2020 ha exhaurit totes les entrades en una edició marcada per la Covid-19

El festival de música independent, un dels més singulars i consolidats de l'estiu de la Costa Daurada, té com a gran tret distintiu l'aposta per la música de petit format i el cartell d'enguany l'encapçalen artistes de la talla de Nedderman, Mazoni, Ferran Palau o El Petit de Ca l'Eril. En aquest enllaç podeu consultar la programació sencera de l'Altacústic 2020.

El primer vespre ha confirmat les bones previsions i ha omplert la màxima capacitat permesa de la plaça de l'Església, enguany escenari únic dels concerts. La regidora de Cultura a l'Ajuntament d'AltafullaGemma Maymó, ha celebrat la bona resposta des de l'estrena i ha valorat que «teníem molt clar que calia apostar amb força per la música, per la cultura i per l'art» malgrat les dificultats sobrevingudes.

Altafulla reivindica cultura i vol aparentar normalitat en un estiu a mig gas

Maymó ha celebrat que «hem aconseguit fer una trobada de gran qualitat musical i d'aplicar els formats habituals de concert a la normativa actual», marcada per les restriccions. Amb la sensació de viure un estiu estrany i a mig gas, pendents en tot moment dels possibles canvis en la situació sanitària, la plaça de la Vila Closa ha tornat a sonar per aparentar normalitat i reivindicar cultura un estiu més.

Per la seva banda, l'alcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, ha reivindicat «que l'estiu altafullenc no s'atura» i ha tret pit d'aconseguir «readaptar l'Altacústic per tal de mantenir-lo en un any difícil» on el sector cultural o musical ha estat dels més greument afectats per una pandèmia que els ha perforat en plena línia de flotació. Vindrà el que hagi de venir, però Altafulla passarà l'espera a ritme de música en directe en un dels entorns amb més encant de tota la Costa Daurada.

"Agenda: Maika Makovski, la següent convidada al Festival Roca Foradada" "Aïllen infants i monitors del Casal d'Estiu de Torredembarra per possible Covid-19"