GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Jordi Moliné i Chelo Picón, «coalcaldables» d'ERC a Creixell

Els republicans de Creixell aposten, com a Altafulla, per una fórmula que no està legalment prevista
Jordi Moliné i Chelo Picón seran els dos candidats a l'alcaldia de Creixell per ERC. | TarragonaDigital.com

 

Un altre partit desvela les seves cartes de cara a les eleccions municipals 2019. ERC es tornarà a presentar a Creixell i ho fa amb una fórmula política curiosa: amb dos «coalcaldables», és a dir, dos candidats a l'alcaldia que, en cas d'accedir-hi, compartirien el càrrec. Aquest és el plantejament polític que fan els republicans, però que no se sustenta jurídicament. Jordi Moliné, actual regidor de la formació a l'Ajuntament creixellenc, i Chelo Picón, encapçalaran la llista republicana.

 

Moliné, de 50 anys; i Picón, de 59, seran presentats aquest dissabte, 16 de març, en un acte que es farà a Cal Cabaler a les sis de la tarda i on també hi serà la diputada republicana Raquel Sans. Moliné és el portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Creixell, on va accedir com a regidor la tardor de 2015, després de la dimissió de qui havia estat alcaldable de la formació aquell maig, Beatriz Tresserra. Picón, militant del partit i activista feminista, farà tàndem amb ell.

 

La fórmula dels «coalcaldables», sorgida d'Altafulla, irrealitzable jurídicament

El plantejament polític d'ERC a Creixell —com també a Altafulla, amb el tàndem Jordi Molinera - Alba Muntadas— és de dos candidats a l'alcaldia que, en cas d'accedir-hi, compartiran el càrrec, amb competències exactament iguals —duplicades— i amb exactament el mateix rang d'autoritat.

 

Traslladar aquest plantejament polític a la realitat jurídica, però, implica que la fórmula quedi desmuntada: les competències no es poden «duplicar»: es deleguen, i les exerceix una sola persona. A més, la llei contempla una única figura d'alcalde, amb una única signatura a l'hora de rubricar qualsevol document o decisió en representació màxima de l'Ajuntament.

 

La llista electoral, a més, és unipersonal: Moliné i Picón seran, respectivament, el número 1 i número 2 de la candidatura i, per tant, en el ple d'elecció d'alcalde el número 1 serà l'únic candidat possible d'ERC a l'alcaldia de Creixell. Els republicans es presentaran per quarta vegada al consistori creixellenc. Fins ara, sempre han crescut en nombre de vots i en representació:

 

  • 2007: 131 vots, 1 regidor
  • 2011: 211 vots, 1 regidor
  • 2015: 237 vots, 2 regidors

 

També et pot interessar