NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Una imatge de família amb representants dels restaurants participants.

Tornen les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa a set restaurants d'Altafulla

La mostra culinària es podrà gaudir del 25 d'octubre a l'11 de novembre

La tardor gastronòmica és, a Altafulla, sinònima de Jornades Gastronòmiques de la Garrofa, un esdeveniment culinari que arriba enguany a la seva tercera edició i que ja s'ha consolidat en el calendari de la vila. Aquest dilluns, 22 d'octubre, s'ha presentat la nova edició, que aquest 2018 compta amb un total de set restaurants participants. «La garrofa està guanyant reconeixement gastronòmic», ha explicat el regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament d'Altafulla, Jaume Sànchez. 

Altafulla arriba a la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa

Amb la tercera edició d'aquestes jornades, doncs, es consolida un esdeveniment gastronòmic que ha buscat «l'aplicació culinària d'un producte que tenim al nostre voltant i que ja tenia moltes altres aplicacions en àmbits molt diversos», en paraules de Sànchez.

Enguany, la novetat principal és el canvi de dates: les jornades es retarden per celebrar-se durant els darrers dies d'octubre i el primer tram de novembre: comencen el 25 d'octubre i acaben l'11 de novembre. Jaume Sànchez ho ha explicat pensant en «no fer tan llarg el buit fins a la temporada de Nadal». La cita, a més, coincidirà amb la Festa Major de Sant Martí. La cita també comptarà amb un concurs d'Instagram que anima els participants a penjar fotos dels plats amb l'etiqueta #garrofa2018.

La garrofa és l'element clau en els menús dels set restaurants que participen a les jornades.
La garrofa és l'element clau en els menús dels set restaurants que participen a les jornades. | Gerard Recasens.

 

Set restaurants participants a les Jornades Gastronòmiques de la Garrofa d'Altafulla

Durant la presentació d'aquest dilluns també s'ha donat a conèixer l'ambaixador de les jornades d'enguany, el xef Pere Felicidad, del restaurant Censals del Perelló. Durant les jornades es podran desgustar menús originals que van dels 25 als 38 euros als restaurants El Pozo, La Toque, De Bar, Oreneta, Bruixes de Burriac de l’Hotel Gran Claustre, Voramar i Costa Dorada. Plats com canalons de bolets amb beixamel de garrofa, orelletes de garrofa amb crema de canyella i garrofa, rotllets de pollastre de corral amb ceps i beixamel amb farina de garrofa o crema de panna-cotta amb salsa de xocolata blanca, garrofa i cruixent d’ametlla faran les delícies dels comensals.

Unes postres elaborades amb garrofa, un dels plats que es podrà tastar les properes setmanes a Altafulla.
Unes postres elaborades amb garrofa, un dels plats que es podrà tastar les properes setmanes a Altafulla. | Gerard Recasens

 

Els restaurants participants han exposat aquest dilluns una mostra dels seus menús basats en la garrofa.
Els restaurants participants han exposat aquest dilluns una mostra dels seus menús basats en la garrofa. | Gerard Recasens

 


Comentaris