Roda de Berà modifica els criteris de les subvencions a la pràctica esportiva

No caldrà haver-se matriculat en alguna activitat durant vuit mesos com a mínim
El termini per presentar les sol·licituds és el 31 de juliol | Ajuntament de Roda de Berà
 

L'Ajuntament de Roda de Berà ha modificat la convocatòria de les ajudes per a la pràctica d'esport, per adaptar-se a la realitat social després de la Covid-19. D'aquesta manera, ja no serà necessari haver estat matriculat a la pràctica esportiva durant almenys vuit mesos.

Les famílies amb recursos econòmics limitats podran presentar doncs les sol·licituds de subvenció fins al 31 de juliol. El consistori ha argumentat aquest canvi de criteri atenent que el requisit que exigia als infants haver practicat una activitat durant vuit mesos, de manera continuada i amb una programació mínima; «esdevé impossible de complir».

Amb l'aturada de l'activitat escolar lectiva i extraescolar a causa de la pandèmia de la Covid-19, el redactat s'ha modificat, de manera que «només caldrà haver estat matriculat a alguna activitat esportiva fins a la seva suspensió per l’estat d’alarma», ha detallat l'ajuntament.

Per altra banda, i per agilitzar encara més els tràmits de pagament, també s'ha eliminat el requisit d’acceptació de la subvenció un cop concedida.

Un conveni amb La Caixa

Aquesta subvenció d'ajuda a la pràctica esportiva va ser aprovada el passat mes de gener al Ple Municipal de Roda de Berà, amb els vots favorables de Tria Roda, Ciutadans, PP i JxCat. La impulsora del projecte, la regidoria d'Acció Social té com a voluntat, amb accions com aquesta, la vida i benestar social de les persones i famílies més necessitades del municipi.

A banda d'aquesta campanya, la regidoria signa, des del 2015, un conveni amb l’Obra Social 'La Caixa' en què la fundació col·labora amb l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Roda de Berà, a través d'aportacions econòmiques que es destinen a projectes socials.

El cost econòmic no ha de ser un impediment

En aquest cas, la regidoria encapçalada per Teresa Ferré va decidir destinar l'aportació del conveni signat l'any 2019, que va ser de 2.500 euros, al foment de l'esport entre infants i famílies, en igualtat de condicions i oportunitats.

L'ajuntament del municipi considera «que l’esport és una important eina que ajuda a inculcar valors com la responsabilitat, la integració, la superació personal, l’educació en hàbits saludables i el joc en equip, així com per evitar el sedentarisme».

En aquest sentit, el consistori també rebutja que el cost econòmic d'aquestes activitats sigui un impediment per als ciutadans de Roda de Berà. Per a tothom que vulgui sol·licitar la subvenció, es pot formular a través de la Seu Electrònica de l’ajuntament, abans del 31 de juliol.

 

"Agenda: Comença el Festival Altacústic amb Ferran Palau, El Petit de Cal Eril i més!" "Agenda: Aquest cap de setmana arrenca el Festival Roca Foradada de Torredembarra"