El Baix Gaià es mulla aquest cap de setmana per l'esclerosi múltiple

Torredembarra, Roda de Berà i Altafulla es bolquen amb aquesta iniciativa solidària
Imatge d'una de les edicions anteriors del 'Mulla't per l’esclerosi múltiple'. | Arxiu

 

Com cada any en aquest tram inicial del mes de juliol, arriba un refrescant esdeveniment solidari. Es tracta del 'Mulla’t per l'esclerosi múltiple', una festa que ha donat a conèixer aquesta malaltia degenerativa i crònica del sistema nerviós. L’objectiu és que durant un dia tothom pugui mostrar la seva solidaritat cap a les 9.000 persones que pateixen esclerosi múltiple a Catalunya mullant-se en les piscines que participen a la campanya, arreu del país.

 

Cada any, el Mulla’t centra els seus esforços en donar visibilitat a una problemàtica en particular relacionada amb l’esclerosi múltiple. Aquest any 2019, l'esdeveniment té l’objectiu donar a conèixer els símptomes invisibles de la malaltia que afecten la qualitat de vida, com la fatiga, el dolor, la  tristesa o els problemes sexuals. I és que les persones amb esclerosi múltiple veuen com sovint les persones no coneixen la seva malaltia i reaccionen amb incredulitat atès els símptomes invisibles. Des de la Fundació Esclerosi Múltiple, es creu que «donar a conèixer la malaltia és fonamental per aconseguir la comprensió social i la solidaritat envers l’esclerosi múltiple».

 

El 'Mulla't per l'esclerosi múltiple' arriba al Baix Gaià un any més

Les piscines del Baix Gaià no seran menys i se sumaran un any més a aquest esdeveniment solidari. A Torredembarra, tindrà lloc a la piscina vella. La recaptació de la jornada es destinarà íntegrament a la Fundació. El preu de l’entrada per adults és de 3,15 euros i de 2,60 per a la canalla. Hi haurà inflables aquàtics, de les onze del matí a les dues del migdia; i a les dotze, es farà una aturada a les activitats per fer el gest de tirar-se a la piscina tots els participants.

 

A Roda de Berà, la piscina municipal obrirà les seves portes des de les onze del matí fins les vuit del vespre. A la jornada s’hi pot col·laborar de diverses maneres: amb el preu de l’entrada a la piscina, ja que tots els diners que es recaptin aquest dia es destinaran a la causa solidària; nedant metres a la piscina, que després es traduiran en diners; i comprant articles de marxandatge del Mulla’t, com samarretes, tovalloles, barrets o ampolles tèrmiques, entre d’altres.

 

Finalment, a Altafulla, el salt conjunt a la piscina municipal tindrà lloc a les dotze del migdia, tot i que la jornada se celebrarà des de les onze del matí i fins a les dues del migdia, com a Torredembarra.