Neix Ara Altafulla, que es presentarà a les eleccions municipals 2019

La formació decidirà la seva candidatura en les properes setmanes
Diversos membres d'Ara Altafulla segellen el pacte amb la marca Ara, a Reus. | Cedida

 

Un nou partit es presentarà a les eleccions municipals del proper 26 de maig de 2019 a Altafulla. Es tracta d'una nova formació que tot just va quedar oficialment fundada aquest dimarts: Ara Altafulla. El partit s'ha adscrit a la marca 'Ara' que compta amb candidatures a diversos municipis de Catalunya, però que va néixer a Reus —des de 2011, Ara Reus compta amb dos regidors a la capital del Baix Camp.

 

Ara Altafulla, un partit de base «municipalista»

En paraules de la secretària de la formació, Natàlia Sanz —fins fa pocs dies, secretària de l'associació local de comerciants, ATECA—, Ara Altafulla és «un partit exclusivament municipalista», que va començar a treballar fa aproximadament mig any, a principis de l'estiu de 2018. «Sorgeix arran de les inquietuds d'un grup de pares, que ens coneixíem i parlàvem en portar la nostra canalla a l'escola», explica Sanz, quan és preguntada per la manera com va originar-se la idea de formar Ara Altafulla.

 

Després de setmanes definint el projecte Ara Altafulla va signar aquest dimarts, 18 de desembre, a Reus, el seu acord per acollir-se a l'aixopluc de la marca Ara, que té a la capital del Baix Camp el seu origen i el seu centre. «Fa setmanes que treballem en el projecte i properament acabarem de definir-lo», ha explicat Sanz a BaixGaiàDiari.cat.

 

La candidatura i la presentació, a principis de 2019

Per saber, però, qui encapçalarà la llista d'Ara Altafulla el 2019 i qui acompanyarà l'alcladable, tocarà esperar que passin les festes de Nadal. Al llarg de les primeres setmanes de l'any vinent, Ara Altafulla farà una presentació pública on es donaran a conèixer les línies principals de la formació i també la llista.

 

Preguntada sobre si serà ella la candidata a l'alcaldia d'Altafulla, Natàlia Sanz ha respost que no ho sap, i que es tracta «d'una decisió que prendrem entre tots les properes setmanes».

 

Set candidatures a Altafulla?

Amb aquesta candidatura, ja són quatre les llistes assegurades a Altafulla pel 2019: Alternativa amb Fèlix Alonso al capdavant; EINA amb Jordi Molinera i Alba Muntadas; Junts per Catalunya, que encara no té candidat; i Ara Altafulla. A aquestes, es podrien sumar Ciutadans, Podem i el PSC —serien, de confirmar-se, set llistes. Ara per ara, tot sembla indicar que el PP i IDEAL no presentaran candidatura el proper mes de maig.