Neix 'Torredembarra per la Llibertat', una iniciativa independentista liderada per avis

La primera concentració serà aquest dimecres, a les set de la tarda

Torredembarra viurà aquest dimecres, 4 de desembre, la primera jornada de reivindicació d'un nou col·lectiu independentista. Es tracta de 'Torredembarra per la Llibertat', una nova plataforma que lideren persones de la tercera edat amb què volen reivindicar «l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la independència de Catalunya».

Serà, doncs, aquest dimecres quan l'entitat faci la seva primera concentració de protesta. La cita és a les set de la tarda a la plaça de la Vila de Torredembarra. En aquesta acció, estaran acompanyats d'una representació dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus, moviment en què s'inspira aquest nou col·lectiu. La voluntat de 'Torredembarra per la Llibertat' passa per fer la seva trobada de manera setmanal, cada dimecres al vespre.

El 27è poble de la «Taca d'Oli»

'Torredembarra per la Llibertat' és un nou col·lectiu que se suma a l'anomenada «Taca d'Oli»: es tracta de l'expansió dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus en pobles d'arreu de Catalunya. Amb la Torre, ja seran 27 els municipis que comptaran amb un col·lectiu independentista de la tercera edat. «Vam venir a fer-hi una xerrada explicativa del nostre moviment i ara a Torredembarra també es vol impulsar un col·lectiu», explica a aquest mitjà un dels caps visibles dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus, Bartolomé Pluma. 

El grup reusenc, que cada dia des de l'empresonament dels líders independentistes protesta fent tres voltes a la plaça del Mercadal de la capital del Baix Camp, va ser a Torredembarra fa escasses dues setmanes, el 20 de novembre, en una xerrada a Cal Maiam, on van expressar les principals motivacions del seu moviment.

Arran d'un interès previ per la mobilització reusenca, doncs, a Torredembarra es va organitzar aquestra cita, que ha servit per al naixement definitiu de 'Torredembarra per la República' en vinculació amb els Avis i Àvies per la Llibertat de Reus. Aquest dimecres a les set, doncs, iniciaran la seva onada de protestes.


Comentaris