√öLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 63 positius nous

Neix 'Torredembarra per la Llibertat', una iniciativa independentista liderada per avis

La primera concentració serà aquest dimecres, a les set de la tarda
El moviment s'inspira en els Avis i √Ävies per la Llibertat que es manifesten cada dia a la pla√ßa del Mercadal de Reus. | √Ängel Ullate

Torredembarra viur√† aquest dimecres, 4 de desembre, la primera jornada de reivindicaci√≥ d'un nou col¬∑lectiu independentista. Es tracta de 'Torredembarra per la Llibertat', una nova plataforma que lideren persones de la tercera edat amb qu√® volen reivindicar ¬ęl'alliberament dels presos pol√≠tics, el retorn dels exiliats i la independ√®ncia de Catalunya¬Ľ.

Serà, doncs, aquest dimecres quan l'entitat faci la seva primera concentració de protesta. La cita és a les set de la tarda a la plaça de la Vila de Torredembarra. En aquesta acció, estaran acompanyats d'una representació dels Avis i Àvies per la Llibertat de Reus, moviment en què s'inspira aquest nou col·lectiu. La voluntat de 'Torredembarra per la Llibertat' passa per fer la seva trobada de manera setmanal, cada dimecres al vespre.

El 27√® poble de la ¬ęTaca d'Oli¬Ľ

'Torredembarra per la Llibertat' √©s un nou col¬∑lectiu que se suma a l'anomenada ¬ęTaca d'Oli¬Ľ: es tracta de l'expansi√≥ dels Avis i √Ävies per la Llibertat de Reus en pobles d'arreu de Catalunya. Amb la Torre, ja seran 27 els municipis que comptaran amb un col¬∑lectiu independentista de la tercera edat. ¬ęVam venir a fer-hi una xerrada explicativa del nostre moviment i ara a Torredembarra tamb√© es vol impulsar un col¬∑lectiu¬Ľ, explica a aquest mitj√† un dels caps visibles dels Avis i √Ävies per la Llibertat de Reus, Bartolom√© Pluma. 

El grup reusenc, que cada dia des de l'empresonament dels líders independentistes protesta fent tres voltes a la plaça del Mercadal de la capital del Baix Camp, va ser a Torredembarra fa escasses dues setmanes, el 20 de novembre, en una xerrada a Cal Maiam, on van expressar les principals motivacions del seu moviment.

Arran d'un inter√®s previ per la mobilitzaci√≥ reusenca, doncs, a Torredembarra es va organitzar aquestra cita, que ha servit per al naixement definitiu de 'Torredembarra per la Rep√ļblica' en vinculaci√≥ amb els Avis i √Ävies per la Llibertat de Reus. Aquest dimecres a les set, doncs, iniciaran la seva onada de protestes.

"ūüďĚ Roda de Ber√† premia els millors textos literaris en la 7a edici√≥ del Concurs Roca Plana" "ūüĒīSants Innocents, el dia que la canalla de Torredembarra ¬ęfa barrera¬Ľ"