Refugiats a Torredembarra

Uns 40 nens refugiats a l'Hotel Morros de Torredembarra, escolaritzats a l'Antina

Començaran les classes aquest dilluns, dia 6 de maig

Una quarantena de nens d'entre 3 i 11 anys refugiats a l'Hotel Morros de Torredembarra des del passat 22 de febrer començaran el proper dilluns, dia 6 de maig, la seva escolarització. La canalla serà escolaritzada formalment a l'escola l'Antina, tot i que físicament la majoria dels alumnes, uns 35, rebran les classes a les instal·lacions del Patronat Antoni Roig, Cal Bofill i la Biblioplatja. Els atendran dos mestres contractats pel Departament d'Ensenyament i dos educadors de suport.

La canalla refugiada a l'Hotel Morros de Torredembarra començarà dilluns l'escola

D'aquesta manera, doncs, es resol un dels drets bàsics de la infància: el de l'atenció escolar, que la canalla refugiada a l'Hotel Morros no ha pogut rebre des de la seva arribada a la Torre, ara fa dos mesos i mig.

Segons ha avançat aquest divendres Altafulla Ràdio, cinc alumnes podran assistir a les classes de l'escola l'Antina, però la majoria, uns 35, aniran al Patronat Antoni Roig als matins —a les instal·lacions del centre Capicua— i, a la tarda, ho faran a Cal Bofill o a la Biblioplatja, fins que acabi el curs, pocs dies abans de Sant Joan. Puntualment podran fer ús de diverses instal·lacions del col·legi, com ara el gimnàs o la biblioteca.

Refugiats a la Torre des del 22 de febrer i, almenys, fins al mes de juny

Un total de 171 persones, entre elles  una quarantena de nens d'entre 3 i 11 anys, van ser destinades a l'Hotel Morros de Torredembarra després d'haver arribat a l'Estat espanyol per tal de demanar-hi asil polític.  Procedeixen, majoritàriament, de països com Hondures, El Salvador, Veneçuela o Geòrgia.

Els tràmits que els han de permetre assumir la condició que demanen s'allarguen i, mentrestant, Creu Roja assumeix la seva tutela. Tot i que van arribar per un mes el passat 22 de febrer, es preveu que la seva estada en aquest hotel de Baix a Mar s'allargui, almenys, fins el juny.

També et pot interessar