Els municipis del Baix Gaià presenten una nova pàgina web per promocionar el potencial turístic

A més, també s'ha elaborat un plànol amb les rutes de senderisme més emblemàtiques

El Baix Gaià es reivindica com a capital turística. L'Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià llença una nova campanya de promoció de la seva nova web turística, www.baixgaiaturisme.cat, a les xarxes socials. Aquesta nova iniciativa porta el nom de 'Baix Gaià. Un espai per a tothom' i està destinada a promocionar els espais turístics i emblemàtics dels municipis que conformen el Baix Gaià.


Concretament, es tracta dels municipis d'Altafulla, Torredembarra, la Nou de Gaià, Roda de Berà, Renau, Vespella de Gaià, la Riera de Gaià, Salomó, la Pobla de Montornès, Creixell, Tarragona i el Catllar; que han volgut mostrar el seu potencial relacionat amb àmbits com la cultura, l'oci, les festes, la platja o els castells, però també a la pàgina web s'hi pot trobar informació sobre on dormir o menjar, així com sobre gastronomia i els comerços de la zona.

Un nou mapa de rutes 

A més de la pàgina web, des de l'Agrupació també s'ha creat un nou plànol de rutes de senderisme del Baix Gaià, a peu o amb bicicleta, que inclou la Ronda verda, la Ruta dels Castells i el Pic de la Mola. Ha estat elaborat a escala 1:20.000 i compta amb diferents itineraris: el Sender de Gran Recorregut, el Sender de Petit Recorregut, la Ruta dels Castells del Baix Gaià, la Ronda Verda, l'Aproximació als Miradors del Baix Gaià, el Camí de Sant Jaume, la Xarxa de camins d'Altafulla i Tarragona i els Itineraris Saludables.


D'aquest mapa, s'han imprès un total de 2.500 unitats i es repartiran entre tots els ajuntaments dels municipis que formen part de l'Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià. Allà, es poden adquirir a un preu de dos euros.

Objectiu, la promoció del territori

Totes aquestes noves mesures són fruit de la reunió que l'agrupació va celebrar, després d'uns mesos d'inactivitat a causa de la pandèmia del coronavirus, on es van tractar qüestions relacionades amb la promoció turística del territori i també accions per a la difusió de la nova pàgina web del Baix Gaià. Així mateix, es van repassar les accions dutes a terme prèviament, entre les quals destaca la reparació dels punts d'observació paisatgística i l'edició del nou plànol de rutes.


Per altra banda, també es va modificar el sistema de funcionament de l'entitat, perquè «aquesta sigui molt més àgil i eficaç a l'hora de desenvolupar accions», segons han detallat des de la mateixa Agrupació de Municipis Turístics del Baix Gaià, que està formada per representants dels consistoris dels diferents municipis, com l'alcalde de la Pobla de Montornès, Francesc Larios, l'actual president; i la vicepresidenta, la regidora de Turisme de Torredembarra, Marina Riudeubas.

"SENSE INTERNET: Una avaria talla el subministrament a tres pobles del Baix Gaià" "Torredembarra: El «deficient» servei de l'empresa de recollida de la brossa, al ple"