GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Roda de Berà posarà en marxa un nou sistema de recollida de poda

En els pròxims mesos es farà també una prova pilot d'un sistema porta a porta
Imatge d'arxiu d'un contenidor destinat a la poda a Roda de Berà. | BaixGaiàDiari.cat.

 

Canvis en el sistema de recollida de la poda a Roda de Berà. Els residus que generen aquestes feines acostumen a ser molt voluminosos i, si es gestionen malament, contribueixen a incrementar la sensació de brutícia, una pràctica que està prohibida i que pot comportar sancions. A partir d'aquest proper divendres, 15 de febrer, l’empresa que s’encarrega del servei de recollida de la poda canviarà: serà Nordvert SLU (Sorigué), que implementarà diverses millores a la prestació d'aquest servei.

 

Així funcionarà el nou sistema de recollida de poda a Roda de Berà

A banda de les 22 caixes metàl·liques actuals, de 9 metres cúbics de capacitat d’emmagatzematge, que també es canviaran i es veuran modernitzades, se n'instal·laran vuit de noves a noves ubicacions, i tres més que encara tenen el seu emplaçament per definir. Aquests seran els carrers de Roda de Berà on està previst que s'instal·lin els nous contenidors:

 

  • Carrer de Meritxell / Carrer de Pompeu Fabra.
  • Carrer dels Esports / Carrer de Sant Salvador.
  • Carrer de l'Ossa Menor / Carrer d'Hèrcules
  • Carrer del Teide.
  • Passeig de Tarragona / Plaça d'Espanya.
  • Carrer de les Camèlies.
  • Carrer del Doctor Robert / Carrer de la Sínia.
  • Carrer de Rosa Sensat / Carrer de Lola Anglada.

 

El servei de recollida de restes vegetals es diferencia en dues temporades. Durant la temporada alta, és a dir, entre els mesos de novembre i gener, la recollida s’efectuarà quatre dies a la setmana: dilluns, dimarts, dimecres i divendres. Durant la temporada baixa, entre els mesos de febrer i octubre, la recollida es farà durant tres dies a la setmana: dilluns, dimecres i divendres.

 

Roda de Berà planeja una prova pilot de porta a porta per recollir la poda

Properament l’Ajuntament de Roda de Berà posarà en marxa una prova pilot de recollida de restes vegetals domiciliària, tot i que encara s’ha de definir la planificació i la data d’inici. Es durà a terme al barri de l’Eixample i serà una prova per comprovar si el sistema funciona i poder d’ampliar-lo a tot el terme municipal, el qual serviria per racionalitzar el servei i evitar abocaments incontrolats a l’entorn dels contenidors de la resta de residus.

 

També et pot interessar