ERC pacta amb Santamaria a la Pobla de Montornès i Francesc Larios serà alcalde

L'acord entre els republicans i Centrats se signarà en els propers dies
Francesc Larios serà el nou alcalde de la Pobla de Montornès pactant amb l'actual batlle, Josep Maria Santamaria. | TarragonaDigital.com

 

Fumata blanca a la Pobla de Montornès. Després de dues setmanes de secretisme i de converses entre partits, aquest dilluns, 10 de juny, s'ha donat a conèixer l'acord de govern al qual han arribat ERC i Centrats. El pacte contempla fer alcalde el vencedor de les eleccions, Francesc Larios (ERC), amb el suport dels dos regidors de Centrats, formació liderada per l'actual batlle poblenc, Josep Maria Santamaria. Junts sumen els sis regidors que donen majoria absoluta.

 

Cal recordar que Santamaria es va presentar a les passades eleccions per aquesta marca, després d'abandonar la seva formació, AM-PM, i va quedar en tercer lloc amb dos edils. Les eleccions les va guanyar ERC (4) i la segona força va ser AM-PM (3), ara liderats pel regidor Damià Bas. També van obtenir representació Podem (1) i el PP (1).

 

ERC pacta amb Santamaria, que serà tercer tinent d'alcalde

Segons s'ha sabut aquest dilluns, doncs, Francesc Larios es quedarà l'alcaldia per ERC i tindrà l'actual batlle, Josep Maria Santamaria, com a tercer tinent per Centrats. Santamaria tindrà competències en Salut. El segon edil de Centrats, Iván García, es quedarà la regidoria de Medi Ambient.

 

Hores d'ara es desconeixen més detalls sobre aquest acord més enllà de l'alcaldia, que ostentarà el cap de llista republicà Francesc Larios. Caldrà veure, doncs, quines competències exerciran Gemma Barceló, Òscar Ciurana i Vanesa Blanco, els altres tres edils electes per ERC. El que hores d'ara és segur, doncs, és que en el ple d'elecció d'alcalde d'aquest dissabte, 15 de juny, Josep Maria Santamaria cedirà la vara, després de vuit anys, a Francesc Larios, i passarà a ocupar-ne la primera tinença.

 

A més, els republicans han tancat un acord de col·laboració puntual amb el PP des de fora del govern, al qual donaran suport en temes de fires i festes; i negocien un encaix amb Podem. AM-PM s'ha autodescartat i liderarà l'oposició.

 

També et pot interessar