Pengen una pancarta de «llibertat» a la Torre de la Vila de Torredembarra

La pancarta, de color groc, ha aparegut penjada aquest dijous al matí
La pancarta, amb el lema «Llibertat, us volem a casa» ha aparegut a la Torre de la Vila aquest dijous al matí. | TarragonaDigital.com

 

Una pancarta feta amb plàstic de color groc ha aparegut penjada, a primera hora del matí d'aquest dijous, 30 d'agost, a la tanca que envolta la Torre de la Vila de Torredembarra, al bell mig del nucli històric de la població —en un dels seus edificis més emblemàtics. La pancarta duu la inscripció «Llibertat, us volem a casa» i és ben visible des del carrer Joan Güell, a la banda de la porta lateral de l'església de Sant Pere Apòstol.

 

La pancarta, penjada a la Torre de la Vila de Torredembarra

Hores d'ara es desconeix qui ha penjat aquesta pancarta, que va acompanyada de diversos llaços grocs, però es podria tractar d'una acció reivindicativa feta per part del Comitè en Defensa de la República (CDR) de Torredembarra.

 

El punt on ha estat col·locada farà que, al llarg de les properes hores, siguin moltes les persones que la puguin veure: la Torre de la Vila es troba entre el carrer del Forn i el de Joan Güell, envoltada per uns petits jardins i una tanca metàl·lica, que és on s'ha situat aquesta pancarta groga apareguda aquest dijous al matí. La seva localització, doncs, és molt cèntrica; i el carrer és força concorregut.

 

No és la primera vegada que a Torredembarra es protagonitzen accions en defensa de la llibertat dels líders polítics i socials del procés d'independència de Catalunya. Fa només uns mesos, el passat 5 de maig, la platja de Baix a Mar de Torredembarra va despertar plena de creus grogues, en una acció que ja s'havia reproduït setmanes abans a les platges de Cadaqués i el Port de la Selva, a l'Alt Empordà.

 

Aquell dissabte, 5 de maig, hi va haver destacables incidències a la platja quan una veïna va protagonitzar una vehement protesta contra aquesta acció, fins i tot arrencant algunes de les creus. Es van produir enfrontaments verbals i, fins i tot, hi va haver denúncies per agressions que, això sí, van acabar sent retirades per les parts a poques hores que se celebrés el judici.