GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La pancarta dels presos de l'Ajuntament de Torredembarra, malmesa pel vent

La seva absència des d'aquest dimarts ha encuriosit diversos veïns de la vila
L'Ajuntament de Torredembarra, sense la pancarta amb l'eslògan 'Llibertat presos polítics'. | Aleix Figueras

 

La pancarta amb l'eslògan 'Llibertat presos polítics' ha tornat a desaparèixer de la façana del Castell dels Icart de Torredembarra, l'actual seu de l'Ajuntament de la vila. No és el primer cop: en dues ocasions anteriors, diversos grups de persones encaputxades l'han arrencat de la seva posició, si bé és cert que, fruit del mandat del ple municipal, des del consistori l'han tornat a penjar.

 

Des d'aquest dimarts, 5 de març, però, la pancarta ha desaparegut de la façana del Castell. Ha tornat a ser arrencada per un atac de matinada, com els dels darrers mesos? Es deu a la convocatòria d'eleccions generals o a alguna ordre de la Junta Electoral? Diversos veïns han especulat sobre aquestes raons, però el cert és que la resposta és molt més simple.

 

Pels efectes del vent, la pancarta va quedar malmesa i serà recol·locada en els pròxims dies. | Pau CG

 

Per què ha desaparegut la pancarta 'Llibertat presos polítics' de la façana de l'Ajuntament de Torredembarra?

La ventada que es va produir durant la tarda del passat dilluns, 4 de març, va afectar de ple la pancarta amb el lema 'Llibertat presos polítics'. Passades les sis de la tarda, va quedar despenjada d'un costat, tal com es pot veure a la imatge cedida per un lector d'aquest mitjà. El cas és que la lona i les cordes que la subjectaven van quedar malmeses i va ser l'Ajuntament qui, aquest dimarts dia 5 de març, va optar per retirar la pancarta i arreglar-la, de manera que es tornarà a penjar en els propers dies, quan ja estigui llesta.

 

No ha estat, doncs, cap dictat electoral ni cap atac. La lona es va penjar per primer cop el 13 d'abril passat i va ser arrencada el 19 de juny. El 5 de juliol va ser penjada de nou, i el 8 de novembre va ser, novament, robada, fins que se'n va posar una altra el 5 de desembre, que és la que ara s'ha malmès pel vent.

 

També et pot interessar