Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Pere Gomés renuncia a ser cap de llista del PDECat a Altafulla el 2019

Ho atribueix a «motius personals i laborals» i proposa Xavier Rofas com a substitut
Pere Gomés, en primer pla, i l'altre regidor del PDECat a Altafulla, Xavier Rofas. | Gerard Recasens

 

Pere Gomés renuncia a ser el cap de llista del PDECat —amb la marca que sigui— en les properes eleccions municipals. Així ho ha anunciat aquest dilluns, 19 de novembre, l'actual primer tintent d'alcalde i regidor d'Hisenda de l'Ajuntament d'Altafulla. Gomés, que fa tan sols tres setmanes deia a Altafulla Ràdio que tenia «il·lusió i ganes» per tornar a liderar una candidatura, anuncia ara que no es presentarà i atribueix aquelles declaracions a «una estratègia comunicativa» per «autoprotegir-me» i assegura que ja tenia presa la decisió de no seguir.

 

Pere Gomés: «Ho deixo per raons personals i familiars»

L'edil neoconvergent Pere Gomés ha dit que les seves circumstàncies «personals i familiars» li han fet prendre aquesta decisió. «Els meus fills ja no fan vida aquí sinó a Tarragona», ha dit. I ha recordat que quan el 2011 va concórrer per primer cop a les eleccions ho va fer perquè feia «vida social» a Altafulla —Gomés és resident a Tamarit, ja en terme municipal de Tarragona. «Aquesta manca de vinculació amb Altafulla fa que no sigui honest tornar-me a presentar», ha explicat.

 

A més, Gomés ha afegit que «he de prioritzar la dedicació familiar, ja he estat vuit anys com a regidor», i ha apuntat també motius laborals en assegurar que «el fet de ser regidor m'ha costat dos llocs de treball per no poder-m'hi dedicar plenament». Amb tot, però, Gomés ha assegurat que acabarà el present mandat «perquè em vaig comprometre a aquests quatre anys i perquè tenim projectes», però no ocuparà cap lloc de la llista neoconvergent a Altafulla, segons ha confirmat.

 

Gomés assegura que té «ple suport» del partit i que hi seguirà «donant servei»

A més, ha assegurat que seguirà sent associat del PDECat i donant suport a la Crida Nacional per la República, de la qual és fundador. «Milito a Convergència des de 1987 i estaré sempre a disposició del partit», ha dit. «Ara faig més vida a Tarragona i per tant seguiré donant servei al PDECat des d'allà», ha comentat Gomés, sense descartar formar part, en cas que li oferissin, de la llista de Dídac Nadal a la ciutat.

 

La renúncia de Gomés arriba després de postular-se, fa tres setmanes, per tornar a liderar el PDECat. Preguntat per aquesta qüestió, l'actual primer tinent d'alcalde d'Altafulla ho ha atribuït a una «estratègia comunicativa» i ha assegurat que la decisió, ja la tenia presa. «Sempre he comptat amb el suport del meu partit», ha assegurat Pere Gomés.

 

Gomés proposa Rofas com a cap de llista

En la seva intervenció, Pere Gomés ha postulat Xavier Rofas com a successor, el segon regidor neoconvergent de l'Ajuntament d'Altafulla. «Hi ha relleu possible: el Xavier Rofas està preparat i ha après molt en tots aquests anys de govern», ha dit Gomés.

 

Al seu torn, però, Rofas s'ha mostrat més prudent. «Estic a disposició del meu partit, però encara és aviat per treure conclusions: esperem anunciar el candidat en unes setmanes», ha dit Rofas, deixant entreveure que el PDECat podria tenir alternatives a la seva possible candidatura a alcaldable. Caldrà esperar a les properes setmanes per comprovar quins són els següents passos del partit.

 

Pere Gomés, vuit anys com a regidor a Altafulla

Amb l'anunci fet aquest dilluns, Pere Gomés tancarà una etapa de vuit anys a l'Ajuntament d'Altafulla, una localitat a la qual va començar a fer «vida social» cap als anys 2009 i 2010. Ja el 2011 va ser el número 2 de CiU a les municipals. Només quatre mesos després dels comicis, la dimissió del número 1 i únic regidor de la formació, Joan Spuch, el va fer accedir al consistori com a únic edil convergent.

 

Gomés va ser regidor de Comerç i Consum i el 2015 va ser per primer —i, segons l'anunci d'avui, darrer— cop cap de llista de CiU a Altafulla. Amb una trentena de vots més que el 2011, CiU va obtenir un segon regidor —Xavier Rofas— i es van mantenir a l'oposició durant el pacte AA-EINA d'inici de mandat. Amb la sortida dels republicans, però, es va obrir la via de governar i van pactar amb Alternativa Altafulla el febrer de 2016.

 

El govern es va trencar el novembre de 2017, per les discrepàncies al govern per qüestions nacionals, però AA i el PDECat van tornar a pactar només tres mesos després, el febrer d'enguany. Des de llavors, Pere Gomés és el primer tinent d'alcalde i titular d'Hisenda.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris