Pere Virgili repetirà el govern en minoria a Roda de Berà

Era l'opció més probable i s'ha confirmat després d'una primera ronda de contactes
L'alcalde rodenc, Pere Virgili, confirma que continuarà amb la fórmula del govern en solitari. | Aleix Figueras

 

La governabilitat de Roda de Berà es mantindrà amb un govern de sis regidors, inclòs l'alcalde Pere Virgili al capdavant. Tria Roda, l'agrupació d'electors que va guanyar les eleccions del dia 26 de maig i que és l'hereva de l'equip de CiU que ja governava en el mandat anterior a la vila, formarà govern en solitari amb els seus sis edils, sense tenir la majoria del plenari.

Aquesta era la primera opció de l'alcalde Virgili, i ha pres forma després d'una primera ronda de contactes amb la resta de formacions amb representació el plenari —falta el PSC, amb qui es trobaran aquest dimecres. Després de converses amb Junts per Roda de Berà, el PP, Ciutadans i ERC —totes elles, formacions amb un únic edil al nou plenari rodenc—, Virgili creu que té «garantida» la seva investidura, el proper 15 de juny, segons ha explicat a BaixGaiàDiari.cat.

L'oposició presidirà comissions específiques

D'aquesta forma, doncs, integraran el govern municipal els sis regidors de Tria Roda: el mateix Virgili i tres regidors més del mandat anterior —Maria Teresa Ferré, Manel González i Frederic Royuela— i dues noves incorporacions, Rosana Dorantes i Gerard Solé. Com ja va passar en el mandat anterior, des de Tria Roda han ofert que els regidors de l'oposició liderin comissions específiques sobre temes concrets, un mecanisme que ha funcionat els darrers quatre anys i que els partits de l'oposició amb els quals s'han reunit els darrers dies veuen amb bons ulls.

«Ciutadans i el PP, que ja tenien representació en el mandat anterior i que, per tant, ja tenen l'experiència d'aquest format de govern, veuen bé repetir la fórmula si mantenim el mateix tarannà que en l'anterior mandat», ha explicat Virgili. Amb una oposició encara més fragmentada, doncs, els primers contactes li han valgut al batlle rodenc la seva reelecció, que es produirà d'aquí a dos dissabtes, i descartar el pla B, que consistia a cercar un soci de govern.

També et pot interessar

"🔴 ÚLTIMA HORA: La decisió d'ERC sobre el pacte amb el PSC a Torredembarra" "CONVOCATÒRIA OBERTA als premis de periodisme de referència a les comarques de Tarragona"