EN DIRECTE

Petita treva del temporal Glòria, amb pluja sostinguda però menys abundant

Virgili revalida l'alcaldia de Roda com a cap de la llista més votada

El candidat de Tria Roda enceta el seu segon mandat com a batlle

 

En una sala de plens on no s'hi cabia, Pere Virgili ha estat escollit aquest dissabte, 15 de juny, alcalde de Roda de Berà. Després d'haver completat el primer mandat, Virgili ha pogut revalidar la vara aquest dissabte fent valdre la seva condició de cap de la llista més votada, Tria Roda: en primera votació no ha obtingut la majoria absoluta dels vots, i per tant el fet d'haver guanyat els comicis ha fet que fos reescollit alcalde.

 

Virgili vol un «govern obert i de col·laboració»

En votació secreta, Pere Virgili ha obtingut sis vots favorables, els dels sis edils de Tria Roda, insuficients per arribar a la majoria absoluta, que és de set. No s'ha presentat cap altre candidat, de manera que els set regidors dels grups de l'oposició s'han abstingut. Ha estat llavors quan Maria Teresa Ferré, presidenta de la mesa d'edat, ha proclamat Pere Virgili com a nou alcalde, fent valdre la seva condició de cap de la llista més votada.

 

En el seu parlament després de rebre la vara, Pere Virgili ha «agraït» la feina dels regidors sortints i ha donat la benvinguda als nous. «Volem un mandat de govern obert, on tothom pugui col·laborar i tirar endavant Roda», ha dit l'alcalde, que ha apuntat que «aquests dies, analitzant els programes de tots, veig un 80% de coincidències en les propostes».

 

Virgili s'ha aferrat a aquest argument per defensar «que aquest sigui un mandat de col·laboració i portes i números oberts». Finalment, ha promès deixar-s'hi «la pell» i ha demanat als veïns «que ens pareu pel carrer per fer-nos propostes i preguntes».

 

Més juraments que promeses

Abans de l'elecció de Virgili, s'ha constituït la nova corporació municipal. Com a curiositat, hi ha hagut més juraments —una fórmula amb implicació moral religiosa— que no pas promeses. Maria Teresa Ferré, Rosana Dorantes (Tria Roda), Josep Antoni Benedicto, Laura Moya, Juan Pedro Labrador (PSC), Toni Bernal (Cs) i Rafa Luna (PP) han optat pera aquesta formalitat.

 

Pere Virgili, Manel González, Frederic Royuela, Gerard Solé (Tria Roda), Eva Maria Giménez (ERC) i Albert Martín (Junts per Roda) han optat per prometre. Al final de l'acte, els nous edils del consistori, un total de cinc, han rebut la insígnia municipal.

 

També et pot interessar