GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Torredembarra estrena les places de Nelson Mandela i de les Remendadores

Un recent decret d'alcaldia ha aprovat aquestes noves denominacions
Una imatge de la plaça de Nelson Mandela de Torredembarra, situada al barri de Clarà. | BaixGaiàDiari.cat.

 

Torredembarra estrenarà en breu dues noves denominacions per a dues places de la localitat. Un decret d'alcaldia del qual es donarà compte —es farà saber— en el ple ordinari del mes de febrer, que s'ha convocat per al proper dilluns, 25 de febrer, a les tres de la tarda, recull diversos canvis en el nomenclàtor de la vila.

 

Torredembarra crea la plaça de Nelson Mandela i de les Remendadores

D'aquesta manera, s'aplicaran les primeres decisions preses en la comissió de nomenclàtor de l'Ajuntament de Torredembarra. Entre aquestes decisions, les més destacades són dues noves designacions: la plaça de Nelson Mandela i la plaça de les Remendadores. La primera donarà nom a l'espai de Clarà que està situat entre la carretera de la Pobla de Montornès i els carrers d'Antoni Gaudí i de Diego Velázquez, és a dir, al punt neuràlgic de les festes del barri, de Sant Sebastià, on se sol muntar l'envelat del ball.

 

La plaça de les Remendadores rememorarà aquest ofici gairebé extingit que havia ocupat tantes dones, refent xarxes, a totes les poblacions costaneres, dedicades a la pesca, i per tant també Torredembarra. En aquest cas, la zona que designarà aquest nom serà l'espai que queda darrere de Cal Bofill, és clar, a Baix a Mar

 

La imatge de la futura plaça de les Remendadores de Torredembarra. | BaixGaiàDiari.cat.

 

La plaça de l'1 d'octubre, encara pendent

Una de les qüestions que té sobre la taula la comissió de nomenclàtor és decidir quin punt de la vila situa la plaça de l'1 d'octubre, aprovada per ple poc després del referèndum. La decisió, però, encara no s'ha pres, així com la d'incrementar els noms de dones als carrers de la Torre. Es vol buscar una fórmula més participativa de la comissió per prendre aquestes decisions.

 

El decret d'alcaldia que recull la creació de les places de Nelson Mandela i de les Remendadores també rubrica correccions ortogràfiques a diversos noms de carrers i altres afegitons que els completen (com ara carrer de la Serra de Pàndols enlloc de carrer de Pàndols).

 

També et pot interessar