L'oposició reclama ser a la comissió del contracte de la brossa a Torredembarra

El ple de febrer ha transcorregut, a tres mesos de les eleccions, amb prou placidesa
El ple municipal celebrat aquest dilluns, 25 de febrer, a l'Ajuntament de Torredembarra. | Gerard Recasens

 

El compte enrere ha començat i a tres mesos i un dia de les eleccions municipals a Torredembarra, aquest dilluns, 25 de febrer, a la tarda, l'Ajuntament de la Torre ha celebrat el seu ple ordinari del mes de febrer. El debat més destacat de la sessió ha estat el de la creació d'una comissió de control i seguiment del compliment del nou contracte de recollida de residus.

Certament, es tracta d'un tràmit tècnic que estableix el contracte i que havia de passar pel plenari, però això no ha frenat les crítiques de l'oposició, que ha reclamat presència en aquest òrgan tot i que l'acord no ho preveu.

L'oposició vol ser a la comissió de control del contracte de recollida de residus

«Hem portat la composició de la comissió al Tribunal de Contractació Pública», ha dit Toni Cruz, el portaveu municipal de Ciutadans. Joel Navas, del PDECat i Unió, també ha reclamat poder accedir també a aquets mecanisme de control del contracte de la brossa, i la popular Núria Gómez ha recordat que «no som enemics de ningú, poden treballar amb els membres de l'oposició».

Per part d'Avui Democràcia, Rosa Maria Guasch ha argumentat que «un contracte el signen dues parts i podrien haver exigit la presència de l'oposició a la comissió». El cupaire Toni Sacristan ha lamentat que «aquesta falta de representativitat democràtica és conseqüència de la privatització dels serveis públics i demostra la falta de control ciutadà sobre el contracte més elevat del consistori».

Amb tot, els anticapitalistes han estat els únics a votar en contra: el govern ha aprovat la creació de la comissió i la resta de la bancada opositora s'ha abstingut.

Petita polèmica en el torn de les mocions

El ple ordinari d'aquest febrer a Torredembarra no ha tingut gaire més història, més enllà d'un membre del públic que ha elevat el to de veu en aprovar-se, esmenada, una moció de Ciutadans per a la prevenció d'accidents i incendis als habitatges de Torredembarra connectats il·legalment a la xarxa elèctrica. Ha comptat amb el suport, a banda de Cs, del PSC; els vots en contra de l'ABG i la CUP i l'abstenció de la resta de grups. En canvi, la proposta del PP per combatre la ocupació il·legal ha quedat finalment rebutjada. 

Al ple també s'ha aprovat la modificació puntual del pla general urbanístic al sector de Clarà Mar. Finalment, el plenari ha proposat al Consell Comarcal del Tarragonès el GROP —Associació per a la difusió i promoció de l'art contemporani— com a entitat mereixedora del reconeixement de serveis distingits de l'ens, i ha donat coneixement dels canvis en el nomenclàtor local que fa uns dies avançava aquest mitjà.

"LA TORRE: 2 nous fitxatges de Vale Pino per a la llista del PSC" "ATENCIÓ: Els 5 primers de la llista d'Avui Democràcia a les eleccions"