ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Rovira desmenteix Cs i diu que Torredembarra segueix formant part de l'AMI

L'Ajuntament no paga la factura de l'entitat per l'impediment d'una sentència judicial
Una imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Torredembarra | BaixGaiàDiari.cat.

 

Torredembarra segueix formant part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Així ho ha deixat clar aquest dijous, 20 de desembre, al migdia, l'alcalde de la vila, Eduard Rovira, en un comunicat per sortir al pas de les declaracions que Ciutadans ha fet a través de les xarxes socials. L'Ajuntament de la vila segueix inscrit a l'entitat, per un acord de ple pres l'any 2012, i el mateix Rovira forma part del consell directiu de l’AMI en representació de la comarca del Tarragonès.

 

Ara bé, és cert que Torredembarra no paga la quota de l'AMI. Segons el mateix comunicat del batlle, la sentència 37/2016 de 2 de febrer de 2016 del Jutjat Contenciós administratiu 2 de Tarragona no els permet pagar aquesta quantitat. «Però Torredembarra en cap cas ha deixat de formar part de l’esmentada entitat», diu Eduard Rovira en el comunicat emès aquest dijous.

 

Unes declaracions de Ciutadans, a l'origen de la polèmica sobre l'AMI

L'origen d'aquesta polèmica es troba al ple extraordinari del passat dimarts, 18 de desembre, que va servir per aprovar el pressupost municipal. Toni Cruz, portaveu de Ciutadans, la força majoritària de l'oposició, va retreure a Vale Pino (PSC) que el seu partit formés part d'un govern que manté la Torre a l'AMI. A la rèplica, Pino va recordar que la quota d'aquesta entitat no es paga des de fa dos anys.

 

Arran d'aquestes declaracions, des de Ciutadans van emetre diverses publicacions a les xarxes socials en què asseguraven haver «aconseguit» que Torredembarra abandoni l'AMI:

 

 

 

Ara, doncs, Eduard Rovira ha sortit al pas d'aquestes afirmacions per desmentir-les. «És totalment fals. L’Ajuntament de Torredembarra pertany a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) des que el ple municipal així ho va acordar el 26 de gener de 2012», ha dit Rovira, que ha recordat que, la tardor de 2015, el ple va rebutjar una moció del Cs i el PP per abandonar aquesta entitat.