Altafulla aprovarà aquest dilluns un pressupost continuista

El total de la previsió supera els 7,9 milions d'euros
Un ple extraordinari convocat per a aquest dilluns al vespre aprovarà la proposta de pressupost de l'equip de govern. | BaixGaiàDiari.cat

 

L'Ajuntament d'Altafulla aprovarà aquest dilluns, 17 de desembre, el pressupost municipal per a l'exercici 2019, el darrer del mandat actual i, per tant, el darrer que elabora el regidor d'Hisenda del present equip de govern, Pere Gomés (PDECat), que ja ha anunciat que deixarà la política local altafullenca a partir de les eleccions municipals previstes per al proper mes de maig. Amb tot, la proposta del govern per al pressupost 2019 supera els 7,9 milions d'euros, dels quals 220.000 es preveuen per a inversions.

 

Un pressupost continuista, amb retallades en cultura i festes

La proposta que presenta l'equip de govern, que formen Alternativa Altafulla i el PDECat i que, amb la majoria absoluta del plenari, no tindrà problemes per ser aprovada aquest dilluns al vespre, presenta un pressupost per a l'exercici 2019 molt continuista i amb poques variacions respecte al que s'ha executat aquest 2018.

 

Pel que fa a les previsions de despeses, algunes de les partides que surten més retallades són les de festes populars, que compten d'entrada amb 19.000 euros menys; promoció cultural, que cau en 20.000 euros i hospitals, serveis assistencialsi centres de salut, amb 17.000 euros menys.

 

En canvi, augmenta significativament la partida d'assistència social primària en 52.000 euros i la de promoció turística, que presenta una pujada de 35.000 euros. Més enllà de la despesa en l'administració del consistori, la recollida de brossa i la pavimentació dels carrers són les partides més quantioses del pressupost altafullenc.

 

Uns 220.000 euros en el capítol d'inversions

El capítol d'inversions del pressupost 2019 reuneix fins a 220.000 euros, i estableix així una de les principals potes del pressupost d'Altafulla per al 2019

 

El plenari extraordinari d'aquest dilluns també aprovarà el Programa d’Actuació, Inversions i Finançament de l’Empresa Mixta d’Aigües d’Altafulla, dins del qual es contempla la contractació d'un tècnic 'júnior' i també la instal·lació d'una estació de bombeig al barri marítim de la vila, a banda de diverses actuacions pel que fa a la millora de la xarxa de clavegueram i evacuació d'aigües a tot el terme municipal.