ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Roda de Berà posa en marxa una nova edició dels pressupostos participatius

Fins el 13 d'octubre es poden aportar propostes
L'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, va donar detalls sobre l'edició 2 dels pressupostos participatius. | TarragonaDigital.com

 

Roda de Berà inicia l'edició número 2 dels pressupostos participatius, que s'hauran de reflectir al projecte de pressupost de l'exercici 2020. Aquest dimecres, aprofitant la festivitat de l'Onze de Setembre, l'alcalde Virgili i el regidor de Transparència, Frederic Royuela, van presentar la nova edició, que obre ara la primera fase: la de presentació de propostes, que s'allargarà fins diumenge, dia 13 d'octubre.

 

Hi pot participar qualsevol persona presentant dues propostes que siguin «clares, concretes i pensant en l’interès global de Roda de Berà», segons precisen des del consistori rodenc. Alguns dels criteris són que les propostes no superin la quantitat econòmica fixada per al procés (128.000 euros), que siguin legals, viables tècnicament, sostenibles en el temps, que siguin inversions —per tant, no de serveis ni millores en els serveis—, i que siguin de competència de l’Ajuntament.

 

L'elecció final, al mes de desembre

Durant el mes d’octubre es convocaran cinc sessions de reflexió on la ciutadania podrà determinar, d’entre totes les propostes presentades, quines són les més prioritàries, i les escollides passaran a la fase seguent. Aquestes propostes seran validades per una comissió tècnica municipal, que també en calcularà el cost aproximat. Al mes de desembre tindrà lloc el procés de votació de les propostes finalistes. Podrà votar qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Roda de Berà, i es podrà votar presencialment o bé online.

 

S’hauran de votar tres propostes, una d’elles referent a l’àmbit general del municipi, i les altres dues, que siguin concretes de barris diferents. Durant el mes de gener es donaran a conèixer les propostes guanyadores, les quals s’executaran amb el pressupost de 2020, un cop aquest estigui aprovat pel ple.

 

En l'acte celebrat aquest dimecres també es va informar de l'estat d'execució de les dues anteriors edicions dels pressupostos participatius: tots els projectes s'han iniciat o bé estan en tràmits per fer-ho en les properes setmanes.