Preacord pel nou conveni laboral de la Policia Local de Torredembarra

Els agents van donar-hi el seu vistiplau aquest divendres per una àmplia majoria
Imatge d'arxiu d'un agent de la Policia Local de Torredembarra | Cedida

 

El nou conveni laboral per a la Policia Local de Torredembarra està més a prop que mai. Segons ha pogut saber en exclusiva BaixGaiàDiari.cat, aquest divendres, 25 de gener, la plantilla d'agents va donar el seu suport, per una àmplia majoria, al preacord a què havien arribat el govern local i els representants sindicals del cos després d'unes negociacions molt llargues, de més de dos anys i amb molts entrebancs.

 

Una majoria àmplia de la plantilla, a favor del nou conveni laboral

Aquest divendres, 25 de gener, es duia a terme una votació secreta de l'acord per al nou conveni laboral de la Policia Local de la Torre. El resultat va ser aclaparador: segons ha pogut saber aquest mitjà, amb una participació superior al 85% del cos, tres quartes parts dels agents que van votar van donar suport al nou conveni. D'aquesta manera, es rubrica el vistiplau de la plantilla a les seves noves condicions laborals.

 

Tot i que encara no s'han pogut conèixer a fons i al detall quines seran les novetats per a la Policia Local de Torredembarra, el cert és que una de les principals novetats és l'equiparació salarial dels agents amb la mitjana de la resta de policies locals de les comarques de Tarragona.

 

Fins ara, hi havia una diferència d'aproximadament 200 euros que impedia al cos torrenc retenir els seus agents, que solien marxar a policies locals amb millors condicions. A canvi d'aquesta substancial millora, s'espera una ampliació de les prestacions ofertes pel cos, que caldrà concretar al detall quan aquest acord sigui ferm i es faci públic.

 

Dos anys de negociacions complicades que encaren ara la recta final

La problemàtica laboral de la Policia Local de Torredembarra i les seves reivindicacions sindicals venen de lluny. A principis de 2017, l'actual govern local va endegar, amb els representants sindicals del cos, les negociacions per al nou conveni, que s'han allargat de valent i que han tingut moments de molts estires-i-arronsa, amb canvis de representants sindicals i amb situacions de profund desacord.

 

Finalment, després de dos anys i d'episodis de crítiques de l'oposició a l'equip de govern, hi ha un preacord entre el consistori i la plantilla. Ara, s'hi haurà de donar l'OK des de l'òrgan de representació de la Policia i el govern i, després que la corporació al complet conegui els detalls del nou conveni, que ara per ara no han transcendit, caldrà que l'aprovi el ple municipal en una de les properes sessions ordinàries.

 

També et pot interessar

Torredembarra es prepara per modernitzar el servei de bus urbà

Contenidors que s'obren amb targeta, opció preferida per reciclar pels torrencs

Més notícies de la categoria Baix Gaià