Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El jutge permet seguir exercint al professor de Roda denunciat per abusos a nenes

Així ho ha determinat el jutge número 9 del Vendrell
L'home va ser detingut fa unes setmanes a causa de dues denúncies per abusos sexuals. | TarragonaDigital.com

 

Novetats judicials al voltant del cas del professor de Roda de Berà detingut per haver abusat, presumptament, de diverses nenes, alumnes, a les quals feia classes a la seva acadèmia. Segons publica aquest dilluns, 8 de juliol, el diari 'La Vanguardia', el jutge encarregat del cas, titular del jutjat número 9 del Vendrell, considera «massa restrictiva» la mesura demanada per l'acusació de privar l'home de seguir donant classes a la seva acadèmia.

 

La Justícia veia excessiva la prohibició de la docència per a l'home

El magistrat considera suficients les mesures cautelars imposades, que són la retirada del passaport i l'obligatorietat de presentar-se al jutjat dues vegades al mes. Segons la informació que publica aquest dilluns el rotatiu, els indicis que hi ha contra l'home —set denúncies policials per casos similars— són «dèbils» en tractar-se, segons resol, de «fets aïllats». El jutge considera que no cal prohibir la docència a l'home atès que «denunciants i denunciat no tenen la necessitat de coincidir».

 

La Fiscalia ja s'oposava a aquesta mesura. Els denunciants demanaven presó incondicional per a l'home, a més que fos impedit de seguir exercint la docència, però el Ministeri Fiscal ja considerava «massa restrictiva» la mesura ja que «els inidicis existents» eren només «els informes policials dels Mossos d'Esquadra».

 

Set denúncies per abusos sexuals

El professor ja va ser detingut el passat 23 d'abril, quan era el candidat número 3 del PSC a Roda de Berà. L'escàndol va fer que el partit l'expulsés de la llista —que va acabar obtenint tres edils i que, per tant, l'hagués convertit en càrrec electe. Setmanes després, però, es va produir una segona detenció: en concret, el 6 de juny, segons 'La Vanguardia'.

 

L'informe dels Mossos d'Esquadra de la detenció del mes d'abril incloïa, segons el cos, dos delictes d'abusos sexuals. En la denúncia s'hi expliquen cinc intents, per part de l'home, de tocar els pits a una menor d'edat. Quan ella s'hi va oposar, l'home, segons la seva versió, la va forçar agafant-la violentament pel coll i la cintura. L'estiu anterior, l'home li hauria refregat els genitals per l'esquena, segons la versió de la denunciant.

 

L'any 2017 ja es va produir una denúncia contra l'home, en què es relataven cinc casos de diversa índole ocorreguts entre 2013 i 2017. Ja llavors no es va prohibir la docència a aquest individu, cosa que tampoc no ha passat ara, que les denúncies ja s'eleven a set.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris
Da igual
El juez ve excesivo que no pueda dar clases un elemento que ha abusado de niñas inocentes? Señor Juez, usted tiene cerebro? Cómo puede permitir una cosa así? Deberían quirarle el título, Juez es una persona que se supone está para amparar al inocente, usted y otros muchos, y abogados como los que defienden lo que no se tendría que defender como son los casos de las manadas, deberían apartarlos, no saben distinguir lo que está bien y de lo mal, dan vergüenza y asco, fuera de la carrera judicial, nos merecemos que nos defiendan personas humanas, inteligentes y sobre todo que empaticen, al parecer ustedes no tienen familia o no les quieren y respetan, fuera ya inútiles.