El programa d'actes de la X Fira d'Indians de Torredembarra

Descobreix tots els esdeveniments d'una festa en què enguany tindrà molt protagonisme la música
Les imatges de la Fira d'Indians a Torredembarra 2018 | Laia Solanellas

 

Torredembarra, ciutat per on van passar molts 'americanos' abans o després d'anar a fer les Amèriques, acull el cap de setmana del 21 i 22 de setembre la tradicional Fira d'Indians de Torredembarra. Enguany en una ocasió especial, ja que celebra la desena edició, l'esdeveniment que ret homenatge a la història del passat internacional torrenc estarà protagonitzat per la música. Tot seguit podeu consultar amb detall la programació de la Fira d'Indians de Torredembarra 2019.

 

El programa d'actes de la X Fira d'Indians de Torredembarra 

Dissabte 21 de setembre

10.00 h, Exposició de productes d’ultramar i mostra d’oficis (fotografia antiga, vitraller, forja tradicional, ceràmica a torn, cistelleria, tintura de cotó amb tècniques tradicionals i el 'trapiche' (extracció de suc de canya). 

La Pianola: El pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola Aeolian centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del S. XIX i principis del S. XX. 

12.00 h, al Pati del Castell - Inauguració oficial de la Fira i degustació de cafè cubà per a tots els assistents i demostració d’extracció de suc de canya amb un 'trapiche' i degustació. 

A continuació musical 'L’Americano' a càrrec de la Cia. Fanfara al Pati del Castell i itinerant musical cubà, amb ritmes llatins, havaneres i rumba, per l’espai de la Fira. 

12.30 h, des del Pati del Castell, Visita guiada al patrimoni indià. Preu de tres euros, infants fins a 12 anys gratuït. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l’envelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades.

18.00 h, al Pati del Castell, Xerrada i presentació 'Guía Medicinal y Espiritual de Plantas Tropicales' i seminari 'Plantes Antillanes per elaborar destil·lats i licors' a càrrec de la torrenca Dra. Goretti Virgili.

18.30 h, a la plaça de la Vila, Xocolatada popular gratuïta.

19.00 h, des del Pati del Castell, Visita guiada al patrimoni indià. Preu de tres euros, infants fins a 12 anys gratuït. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l’envelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades.

19.00 h, Itinerant musical per l’espai de la Fira, a càrrec de la Principal del Zunzún.

21.00 h, Balls de parella noucentistes de Catalunya a Cuba i de Cuba a Catalunya 'De la Jota a l’Americana',  a càrrec de la Principal del Zunzún a la plaça del Castell. 

22.00 h, Concert de Salsa i música caribenya amb el grup Ley Indomable, a la plaça del Castell.  

 

Diumenge 22 de setembre

10.00 h, Exposició de productes d’ultramar i mostra d’oficis (fotografia antiga, vitraller, forja tradicional, ceràmica a torn, cistelleria, tintura de cotó amb tècniques tradicionals i el 'trapiche' (extracció de suc de canya). 

La Pianola: El pianolista Pep Domènech farà sonar una pianola Aeolian centenària restaurada que ens transportarà a les melodies de finals del S. XIX i principis del S. XX. 

11.30 h, al Pati del Castell, Xerrada i presentació 'Guía Medicinal y Espiritual de Plantas Tropicales' i seminari 'Plantes Antillanes per elaborar destil·lats i licors' a càrrec de la torrenca Dra. Goretti Virgili.

A partir de les 11.30 h, Actuació musical itinerant 'Cor Badaveus' per les cases indianes: 

  • 11.30 h, Cal Riambau (c. Antoni Roig, 88). Accés al saló del primer pis. Aforament limitat (30-40 persones).
  • 12.00 h, Cal Tarragoní (c. Antoni Roig, 49).
  • 12.30 h, Cal Serafí (c. Joan Güell, 19) Accés al primer pis. Aforament limitat (30 persones). 

12.00 h, al Pati del Castell, degustació de cafè cubà per a tots els assistents i demostració d’extracció de suc de canya amb un 'trapiche' i degustació. 

12.30 h, des del Pati del Castell, Visita guiada al patrimoni indià. Preu de tres euros, infants fins a 12 anys gratuït. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l’envelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades.

13.15 h, al Pati del Castell, actuació musical 'Cor Badaveus', amb interpretació de cançons cubanes/indianes. 

18.00 h, al Pati del Castell, degustació de cafè cubà per a tots els assistents i demostració d’extracció de suc de canya amb un 'trapiche' i degustació. 

18.30 h, des del Pati del Castell, Visita guiada al patrimoni indià. Preu de tres euros, infants fins a 12 anys gratuït. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l’envelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades.

20.00 h, a la plaça del Castell, Havaneres amb el grup Cavall Bernat. A la mitja part, rom cremat per als assistents. 

 

Les dames indianes de la Fira d'Indians a Torredembarra. | Laia Solanellas

 

Durant tot el cap de setmana

Al carrer Ample, espai d’experimentació i joc lliure, jocs participatius en família.

Mercat Indià per tota la fira.

Una vuitena de dames indianes, amb els vestuaris d’època, passejaran per tota la fira.

A la plaça de la Vila, Ball de salsa participatiu, Ball cubà, bachata, salsa, Cuba línia, a càrrec de SalSixto, i 'mojitos' a càrrec de la cockteleria MayTay.