El programa d'actes de la X Fira d'Indians de Torredembarra

Descobreix tots els esdeveniments d'una festa en qu√® enguany tindr√† molt protagonisme la m√ļsica
Les imatges de la Fira d'Indians a Torredembarra 2018 | Laia Solanellas

 

Torredembarra, ciutat per on van passar molts 'americanos' abans o despr√©s d'anar a fer les Am√®riques, acull el cap de setmana del 21 i 22 de setembre la tradicional Fira d'Indians de Torredembarra. Enguany en una ocasi√≥ especial, ja que celebra la desena edici√≥, l'esdeveniment que ret homenatge a la hist√≤ria del passat internacional torrenc estar√† protagonitzat per la m√ļsica. Tot seguit podeu consultar amb detall la programaci√≥ de la Fira d'Indians de Torredembarra 2019.

 

El programa d'actes de la X Fira d'Indians de Torredembarra 

Dissabte 21 de setembre

10.00 h, Exposici√≥ de productes d‚Äôultramar i mostra d‚Äôoficis (fotografia antiga, vitraller, forja tradicional, cer√†mica a torn, cistelleria, tintura de cot√≥ amb t√®cniques tradicionals i el 'trapiche' (extracci√≥ de suc de canya). 

La Pianola: El pianolista Pep Dom√®nech far√† sonar una pianola Aeolian centen√†ria restaurada que ens transportar√† a les melodies de finals del S. XIX i principis del S. XX. 

12.00 h, al Pati del Castell - Inauguraci√≥ oficial de la Fira i degustaci√≥ de caf√® cub√† per a tots els assistents i demostraci√≥ d‚Äôextracci√≥ de suc de canya amb un 'trapiche' i degustaci√≥. 

A continuaci√≥ musical 'L‚ÄôAmericano' a c√†rrec de la Cia. Fanfara al Pati del Castell i itinerant musical cub√†, amb ritmes llatins, havaneres i rumba, per l‚Äôespai de la Fira. 

12.30 h, des del Pati del Castell, Visita guiada al patrimoni indi√†. Preu de tres euros, infants fins a 12 anys gratu√Įt. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l‚Äôenvelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades.

18.00 h, al Pati del Castell, Xerrada i presentaci√≥ 'Gu√≠a Medicinal y Espiritual de Plantas Tropicales' i seminari 'Plantes Antillanes per elaborar destil¬∑lats i licors' a c√†rrec de la torrenca Dra. Goretti Virgili.

18.30 h, a la pla√ßa de la Vila, Xocolatada popular gratu√Įta.

19.00 h, des del Pati del Castell, Visita guiada al patrimoni indi√†. Preu de tres euros, infants fins a 12 anys gratu√Įt. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l‚Äôenvelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades.

19.00 h, Itinerant musical per l‚Äôespai de la Fira, a c√†rrec de la Principal del Zunz√ļn.

21.00 h, Balls de parella noucentistes de Catalunya a Cuba i de Cuba a Catalunya 'De la Jota a l‚ÄôAmericana',  a c√†rrec de la Principal del Zunz√ļn a la pla√ßa del Castell. 

22.00 h, Concert de Salsa i m√ļsica caribenya amb el grup Ley Indomable, a la pla√ßa del Castell.  

 

Diumenge 22 de setembre

10.00 h, Exposici√≥ de productes d‚Äôultramar i mostra d‚Äôoficis (fotografia antiga, vitraller, forja tradicional, cer√†mica a torn, cistelleria, tintura de cot√≥ amb t√®cniques tradicionals i el 'trapiche' (extracci√≥ de suc de canya). 

La Pianola: El pianolista Pep Dom√®nech far√† sonar una pianola Aeolian centen√†ria restaurada que ens transportar√† a les melodies de finals del S. XIX i principis del S. XX. 

11.30 h, al Pati del Castell, Xerrada i presentaci√≥ 'Gu√≠a Medicinal y Espiritual de Plantas Tropicales' i seminari 'Plantes Antillanes per elaborar destil¬∑lats i licors' a c√†rrec de la torrenca Dra. Goretti Virgili.

A partir de les 11.30 h, Actuaci√≥ musical itinerant 'Cor Badaveus' per les cases indianes: 

  • 11.30 h, Cal Riambau (c. Antoni Roig, 88). Acc√©s al sal√≥ del primer pis. Aforament limitat (30-40 persones).
  • 12.00 h, Cal Tarragon√≠ (c. Antoni Roig, 49).
  • 12.30 h, Cal Seraf√≠ (c. Joan G√ľell, 19) Acc√©s al primer pis. Aforament limitat (30 persones). 

12.00 h, al Pati del Castell, degustaci√≥ de caf√® cub√† per a tots els assistents i demostraci√≥ d‚Äôextracci√≥ de suc de canya amb un 'trapiche' i degustaci√≥. 

12.30 h, des del Pati del Castell, Visita guiada al patrimoni indi√†. Preu de tres euros, infants fins a 12 anys gratu√Įt. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l‚Äôenvelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades.

13.15 h, al Pati del Castell, actuaci√≥ musical 'Cor Badaveus', amb interpretaci√≥ de can√ßons cubanes/indianes. 

18.00 h, al Pati del Castell, degustaci√≥ de caf√® cub√† per a tots els assistents i demostraci√≥ d‚Äôextracci√≥ de suc de canya amb un 'trapiche' i degustaci√≥. 

18.30 h, des del Pati del Castell, Visita guiada al patrimoni indi√†. Preu de tres euros, infants fins a 12 anys gratu√Įt. Inscripcions a www.turismetorredembarra.cat o al mateix dia de la fira a l‚Äôenvelat de la Regidoria de Turisme. Places limitades.

20.00 h, a la pla√ßa del Castell, Havaneres amb el grup Cavall Bernat. A la mitja part, rom cremat per als assistents. 

 

Les dames indianes de la Fira d'Indians a Torredembarra. | Laia Solanellas

 

Durant tot el cap de setmana

Al carrer Ample, espai d’experimentació i joc lliure, jocs participatius en família.

Mercat Indi√† per tota la fira.

Una vuitena de dames indianes, amb els vestuaris d’època, passejaran per tota la fira.

A la pla√ßa de la Vila, Ball de salsa participatiu, Ball cub√†, bachata, salsa, Cuba l√≠nia, a c√†rrec de SalSixto, i 'mojitos' a c√†rrec de la cockteleria MayTay. 

 

 

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Tarragona. √Čs gratis!

Comentaris