La torrenca María José Carabante, rècord del món en els 4x800 metres indoor

La prova es va celebrar el cap de setmana passat a Antequera
L'atleta torrenca María José Carabante, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

Nova pàgina d'or en la història de l'esport a Torredembarra. L'atleta de la localitat María José Carabante s'ha endut el rècord del món en la prova de relleus 4x800 metres indoor el passat cap de setmana, en una competició celebrada a la localitat malaguenya d'Antequera. La prova estava organitzada per la Federació Andalusa d'Atletisme i Carabante va competir-hi acompanyada de tres rellevistes més: la gaditana Fátima Romero i les sevillanes Antonia Alvarez i Mari Carmen Pérez.

María José Carabante, rècord del món en 4x800 metres indoor a Antequera

El quartet format per la torrenca Carabante, Romero, Álvarez i Pérez va signar un cronòmetre de 10 minuts, 9 segons i 38 centèssimes. Es tracta del rècord del món d'aquesta prova en la categoria Màster 50. L'anterior plusmarca en aquesta disciplina —en mans, fins aquest cap de setmana, de l'equip format per Shook, Hayden, Groenendaal i Jasper, dels Estats Units— es trobava 15 segons més elevada, per tant el quartet del qual formava part María José Carabante va aconseguir una rebaixa molt destacable.

María José Carabante, l'atleta que es va descobrir als 41 anys

Amb 50 anys d'edat, la història de Carabante és d'allò més curiosa: fins als 41, és a dir, ara fa nou anys, mai no s'havia plantejat competir en atletisme. Ara bé, des de llavors, no ha parat d'aconseguir premis i mèrits esportius de tota mena.

En el darrer bienni, pel qual aquest divendres ha estat premiada amb el guardó de millor esportista femenina de Torredembarra, ha estat campiona del món amb la selecció espanyola en el relleu de 4x400 metres, només per destacar la darrera consecució. Ara, doncs, suma al seu palmarès el rècord del món dels 400x8 metres indoor. Un èxit més per a aquesta torrenca que, a la seva vila, va ser premiada la tardor passada amb un dels premis atorgats durant la Nit de l'Esport 2018.

També et pot interessar

"LA TORRE: Dijous, xerrada de Junts per Catalunya amb Anna Tarrés" "El Carnaval de Roda de Berà llueix amb 750 quilos de confeti"