Cancel·lada la Marxa Castells del Baix Gaià degut als desperfectes ocasionats pel temporal Glòria

L'ajuntament i l'organització de la prova han decidit cancel·lar la prova, seguint les recomanacions de Protecció Civil
Els participants gaudiran d'una calçotada en acabar la cursa | Cedida

Actualització 23/01/2020 a les 17:44 h

La novena edició de la Marxa Castells del Baix Gaià, programada per aquest diumenge 26, s'ha cancel·lat. Segons ha informat l'Ajuntament d'Altafulla, la prova ha quedat anul·lada per culpa dels desperfectes del temporal Glòria i a la previsió de noves pluges per aquest cap de setmana.

La prova resta postposada al pròxim dia 16 de febrer de 2020, si la meteorologia ho permet.

Notícia 23/01/2020 a les 15:43 h

Aquest diumenge dia 26 de gener se celebrarà la novena edició de la Marxa Castells del Baix Gaià, una marxa no competitiva que uneix els Castells de Tamarit, El Catllar, La Riera (Castellot), Ferran i Altafulla. L'edició d'enguany ha arribat a un màxim històric d'inscrits, amb més d'un miler de participants. L’organització de la prova va a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla, amb el suport tècnic d’Sport No Limit Group.

La novena edició compta amb tres circuits en un

La primera Marxa es va disputar l'any 2011, després que el municipi d'Altafulla iniciés el procés de recuperació i senyalització dels camins del seu terme municipal. La Marxa es va crear per agrupar en un sol esdeveniment una ruta pel llegat històric més important de la comarca, els castells. A banda d'això, també va servir com a promoció del calçot, un dels elements més representatius del territori.

L'edició d'enguany estrena un nou format en què el recorregut estarà dividit en tres circuits, i els participants hauran d'escollir si fer una part, dues, o tota la marxa. En concret, els circuits són de 17,5 quilòmetres, 26 o 33,5 quilòmetres el més llarg. Tal com ha detallat la regidoria d'Esports de l'ajuntament, encapçalada per Àlex Cañas, la cursa s'iniciarà a les vuit del matí i els participants tindran un màxim de vuit hores i mitja per fer el recorregut més llarg.

Es farà una calçotada en acabar la prova

En tractar-se d'una marxa no competitiva, tothom hi pot guanyar. El premi a què tothom opta és el d'una calçotada en acabar la marxa, que va inclosa amb el paquet de la cursa, tot i que si es prefereix es pot triar l'opció de només inscriure's a la marxa, i fins i tot la d'inscriure's a la calçotada però no a la marxa. Els preus d'inscripció són de 25 euros la marxa i la calçotada, 15 euros només la marxa i 10 euros només la calçotada.

Les persones que s'inscriguin a la prova tindran quatre punts d'avituallament i podran utilitzar les dutxes en finalitzar el recorregut, i obtindran també una bossa de regal. El lliurament de dorsals es farà el dissabte 25 de gener, entre les 17:00 hores i les 20:00 hores; i el mateix diumenge 26, entre les 6:45 hores i les 7:45 hores, al Centre d’Entitats del Parc del Comunidor d’Altafulla.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Altafulla, Àlex Cañas, ha assenyalat que la Marxa Castells és «Un recorregut que ens portarà a descobrir, per camins i senderons, alguns dels paisatges més especials de Catalunya, tant des del punt de vista cultural com natural».

"🔴 ATENCIÓ: Altafulla trenca el contracte de la neteja després de mesos de tensió" "🐕NECESSITEN AJUDA: Una protectora tarragonina, molt afectada pel temporal"